WehoPuts huolto-ohje

WehoPuts 5 -pienpuhdistamon huolto-ohjeet sanoo huollosta seuraavaa:

Suositeltava määräaikaishuoltoväli puhdistamolle on 1 vuosi. Perushuolloista kannattaa tehdä kirjallinen huoltosopimus KWH Pipen kanssa. Säännöllisillä huoltotoimilla taataan puhdistamon toimivuus ja pitkäikäisyys. Määräaikaishuollolla tarkoitetaan kerran vuodessa suoritettavaa tarkastus- ja huoltokäyntiä puhdistamolla. Käynnin yhteydessä KWH Pipen valtuuttama huoltoliike tarkastaa puhdistamon toiminnalliset yksiköt ja suorittaa huolto-ohjelmaan kuuluvat huoltotoimet. Huollosta laaditaan aina kirjallinen raportti.

Mutta tottahan toki huollon voi tehdä myös itse, jos ei halua turvautua ammattilaisiin ja maksaa huoltopalvelusta. Kaikki huollossa tarvittavat/vaihdettavat osat on tilattavissa esimerkiksi suoraan valmistajalta. Itse soittelin alkusyksystä suoraan valmistajalle ja kyselin huolto-ohjeita ja hinnastoa tarvittavista varaosista. Palvelu puhelimessa oli hyvää ja postissa sain niin huoltosopimuspaperit kuin myös varaosahinnaston. Meidän ensimmäisessä vuosihuollossa turvauduin kuitenkin ammattilaiseen.

WehoPuts 5-10 huolto-ohje netissä

Laitoin tuon saman tiedoston [pdf -tiedosto, voi lukea esim Adobe Reader] näkösälle myös tänne koska ainakin joulun 2008 pyhinä koko wehoputs -sivusto oli alhaalla enkä tiedostoon päässyt käsiksi vaikka halu oli kova.

Tee se itse -huolto

Edellä linkitetty WehoPuts 5-10 huolto-ohje ilmestyi nettiin kaikkien näkösälle vihdoin tuossa marraskuussa (?) viime vuonna. (Tai ainakaan minä en sitä aikaisemmin ollut löytänyt). Hyvä lisäys nettiin valmistajalta.

Edelleen kaipaisin nettiin mainitsemani hinnastot niin huolloista kuin myös varaosista. Miksi niitä ei julkaista kun ne kerran on olemassa?

Tarkennetaan nyt vielä, että täysin valmistajan suosittelemaa huolto-ohjelmaa ei taida pystyä itse millään tekemään – ainakaan vielä, siis ainakaan tuolla ohjeella. Ainakin tuo kompressorin huolto vaatii huoltomiestä paikalle. Huolto-ohjeessa kun sanotana kompr. huollosta seuraavaa:

Kompressorin kalvot ja suodatin vaihdetaan määräaikaishuollossa ja kompressoritunnit nollataan. Nollaus vaatii salasanan.

Tästä nollaamisesta muuten Pentti aiemmin kommentoikin sivuillemme.

Mahtaakohan koskaan tulla saataville ns. tee se itse -huolto-ohjetta, jossa kerrottaisiin tarkemmalla tasolla mitä laitteen vuosihuolto pitää sisällään ja miten se tehdään? Luulisi, että ohje olisi valmistajan ja laitteen edun mukaista. Huoltoverkoston asiakaskäynteihin ohje toki voisi vähän vaikuttaa.

Sopimushuolto vai huoltaisiko itse?

Olen tässä muutamaan otteeseen miettinyt, että ehkä voisi itse yrittää hoitaa laitteen perushuoltoa – se kun ei kuitenkaan mitään rakettitiedettä ole. Toki ammattilainen on ammattilainen, mutta kuten sanottu – myös aika tyyris ammattilainen. Yhtään en kuitenkaan vähättele huoltotyötä tai työn tekijää. Päinvastoin – ajattelen, että kyllä siitä maksaa pitääkin.

En ole tämän ajatuksen kanssa ihan yksin, sillä tuosta korkeasta hinnasta on kanssani samaa mieltä muutama muukin.

Aiheeseen liittyviä linkkejä:

Taustaa: Meillä on ollut WehoPuts 5 -pienpuhdistamo käytössä 26.11.2006 lähtien.

(tätä kirjoitusta luettu tänään ja eilen 3 krt)

3 kommenttia kirjoitukseen “WehoPuts huolto-ohje

  1. 19.02.2009 klo 08:45

    Tuli tuossa autolla ajellessa mieleen, että käyköhän wehoputs -huollon työtunnit verotuksessa kotitalousvähennykseen? Ilmeisesti jos tekee huoltosopimuksen niin sitten ei ainakaan saa, mutta jos teettää huollot aina erikseen tuntityönä…

  2. 14.10.2010 klo 20:56

    Tee-Se-Itse wehoputs vuosihuollon tein tovi sitten – lue lisää miten onnistuin!

Kommentointi suljettu.