Arkisto asiasanalle hevostalli

Vesihanan kiristysruuvi

whatthefuck

Tallin satulahuoneen vesihana irtosi ja kiristysruuvi hävisi… Kuvassa yllä näkyy pieni musta “prikka” jonka läpi ruuvi kiristetään hanaan.En mistään löytänyt suoraan sopivaa ruuvia hanaan niin jouduin vähän soveltamaan (kuva alla).

Tallin ulko-ovi vetelee viimeisiä

whatthefuck

Kirjoittelin tovi sitten kuinka jouduin korjaamaan meidän hevostallin ulko-ovea. No nyt taas eilen piti heittäytyä remonttireiskaksi. Ovi oli retkahtanut eikä mennyt enää kiinni. Pieni tutkailu selvensi, että saranan yläpuolelta yläkulmasta liitokset alkaneet antaa periksi. Ratkaisin nyt asian ensihätään näin. Taas…

Sähkönsäästötalkoot

kodinsahkolaitteet

Meilläkin koetetaan olla mukana talkoissa ja nipistää sähkönkulutuksessa sieltä mistä mahdollista. Ja ainakin marraskuun osalta näyttäisi, että ollaan osin onnistuttu.

Purkuputkiin sulanapitokaapelia

25072010012

Asensin vihdoin viikonloppuna kesällä asennettuihin purkuputkiin sulanapitokaapelit. Vasemmalla hevostallin pesukarsinan viemärin pää ja oikealla Wehoputsin purkuputki. Tallin viemäriin tuli 2m kaapeli ja Wehoputs -putkeen 4m kaapeli. Ja asennetut kaapelit siis oli Cobek sulanapitokaapeleita.

Tarhan kunnostusta

31072010033

Aloitin taas suokkien tarhan korjaukset. Viimeksi korjattiin pohjaa ja soraa ajettiin syyskuussa 2021. Tuo on isompi tarha, josta vain osa on soralla. Märällä hevoset kuljettaneet soralle aika paljon kuraa. Ajoin sorapohjan päältä aika monta kauhallista soraa/paskaa ensin pois ja siistisin…

Sikaa ja kyllä pysyy

remonttireiska_logo

Tuli tuossa taannoin taas vaihteeksi tarvetta kunnon asennusliimalle. Ja todetaan taas toistaen, että sikaa sen pitää olla jos haluaa, että pysyy! Tällä kertaa tuhlasin sikaflexiä hevostallin vesikarsinaan ja uuteen rosteri L-listaan. Kiinnitykseen ja tiivistykseen käytin sikaflex 11 FC+.