About

Huom! Väärinkäsitysten välttämiseksi todettakoon, että tämä remonttireiska -sivusto ei ole missään tekemisissä Remontti-Reiskana (aka Jorma Piisinen) tunnetun TV-remontoijan kanssa.

MIKÄ / WHAT A HELL “REMONTTIREISKA”?

reiskat

reiskat vuonna 2006

Nerd goes ranch!
So, what’s this “remonttireiska” all about? Remonttireiska is a finnish weblog about small “maatila” hosted by urban nerd. Right now we have few horses and in the meanwhile we also try to renovate our small ranch. Pretty much all of the content is in finnish – sorry about that.

Remonttireiska on vuonna 2004 perustettu blogi, jota kirjoittaa Tomi. Blogi syntyi oikeastaan vahingossa eikä ollut aprillipila. Blogikirjoitusten lisäksi löydät täältä valokuvia ja kasan erilaisia hataria rakennusohjeita niin talosta, talotekniikasta, viherrakentamisesta kuin myös hevostallista. Tomi kirjoittaa myös omaa blogia (huteria kirjoituksia ja havaintoja netistä), jossa pohtii alan virtauksia ja maailman muuttumista omasta näkökulmastaan…

RAKENNA JA REMONTOI

Seuraamme ajankohtaisia omakotiasujien asioita ja siinä sivussa kerrotaan rakentamiseen ja remontointiin läheisesti liittyvistä asioista meidän näkökulmasta.

Remontti#1 jo takana. Myös remontti #2 – nykyinen hirsitalo siis – päättynyt. Tämä remontti alkoi 15. syyskuuta 2005 ja uusi sauna valmistui kuin valmistuikin jouluksi 2006 2007! Makkariin (viimeinen vaiheessa ollut tila laajennuksessa) muutettiin 9. kesäkuuta 2008.

Koko talo remontoitu lattiasta kattoon ja urakan päättymispäiväksi merkittiin 14.9.2014. Tämän jälkeenkin on paikoin jo uutta kierrosta remppa -hengessä aloiteltu/tehty.

KYSYTTÄVÄÄ / PALAUTETTA

Otamme mielellämme vastaan kehut, risut ja männynkävyt – hyviä uusia ideoita unohtamatta. Kiitos.

Sana on vapaa foorumissa. Toki Remonttireiskan tekninen ylläpito vastaa myös sähköpostilla osoitteessa remonttireiska email

SOME

Olemme myös sosiaalisessa mediassa. Seuraa meitä!

MAINOKSET, YHTEISTYÖ JA RAHOITUS

Olemme omarahoitteisia eikä toimintaamme tue ulkopuolinen taho. Mielipiteemme ei siis ole ostettu, emmekä rahaa kirjoittelusta saa.

Sivustolla on mainoksia, jotka perustuvat muuhun kuin ostettuun mielipiteeseen tai ostettuun mainostilaan. Sivuston päätarkoitus on tiedon ja kokemusten jakaminen, ei rahan tekeminen.

Unelmissa kuitenkin elää ajatus, että jonakin päivänä tämä sivusto olisi maksanut hankintojamme hieman takaisin. Ota yhteyttä, jos mahdollinen yhteistyö tai mainonta sivuillamme kiinnostaa. Olemme avoimia ehdotuksille.

Blogimme on useamman kerran noteerattu netti- ja printtimediassa. Toukokuussa 2012 remonttireiska-blogi rankattiin yhdeksi Suomen suosituimmaksi rakennusblogiksi.

SIVUSTON KÄVIJÄMÄÄRÄT

Sivuston kävijöitä ja kävijäkäyttäytymistä mittaa Google Analytics.

Remonttireiska sivusto on ollut myös suomalaisten verkkosivujen kävijämääriä esittelevässä Oindex -palvelussa viikosta 34/2009 alkaen. Voit nähdä siellä katsauksen remonttireiskan kävijätilastoihin.

SIVUSTON TAUSTAA

Remontti #1 [tai oikeastaan pintaremontti], jossa isäntä toimi itse sekä työnjohtajana että duunarina saatiin päätökseen 17.08.2005 (remppa kesti vuoden, 19 vkoa, 4 päivää 20 tuntia ja risat). Rempan valmistuttua unelmien kaupunkiasunto alkoi kuitenkin pikkuhiljaa ahdistaa ja piti päästä pois.

Perinteinen tarina siis: Kaupunkilaiset etsii unelmaa ja muuttaa maalle. Maaseudulta löytyi talo, jossa nykyään häärii siis entinen “perinteinen” urbaani insinörtti. Ajatuksena oli yrittää elättää eläimiä ja viettää vain hiljaisia maalaispäiviä luonnon ääressä… Leppoisaa eloilua siis.

Matkalla nälkä kasvoi ja nyt ollaan keskellä korpea ja ikuisuusprojektia. Nykyinen asunto – hirsitalo – kaipasi “pientä” remonttia ja onpa siinä sivussa talokin kasvanut mukavasti. Talosta remontoiminen / rakentaminen on levinnyt pihamaalle. Pienen pieninä tilallisina sitä kun riittää kaikenmoista tuherrettavaa tallin erinäisissä projekteissa. Ei hätää siis – kohta tässä ollaan oikeen konkareita: Remonttireiska -sivuilla voit siis seurata todellisen tee-se-itse-miehen hommien (hidasta) etenemistä – ns. päivä kerrallaan ;-)

SIVUSTON AJATUS / IDEA

Alunperin sivustolle kirjattiin omaksi iloksi asiat muistiin päiväkirjamaisesti, jotta myöhemmin muistaisimme mitä sitä tuli oikeen tehtyä. Sittemmin kiinnostuksen (=lukijakunnan) kasvaessa sivusto on muuttunut enemmän asiapainotteiseksi tietolähteeksi. Tätä nykyä akviivinen lukijakuntamme voi tutustua niin meneillä oleviin projekteihin kuin myös löytää itselleen hyödyllistä tietoa asumisesta, rakentamisesta, haja-asutusalueiden jätevesiasetuksista, sisustamisesta, hevostallista, lantalan tai ratsastuskentän rakentamisesta jne…

TYÖN ALLA OLLUT JA MENNYT

Kesällä 2010 työstettiin yläkertaremontin kustannuksella pihalla tönöttävää puusaunaa uuteen kuosiin ja sen yhteyteen asennettiin sitten myös kylpyhulju lisänautintoja tuomaan… Sauna- ja kylpyvalmista tuli juhannukseksi 2010.

Kesä 2011 pääasiassa vietettiin pihalla viherrakentamisen merkeissä – mm. uusi kiveys talon pääsisäänkäynnille. Samoin kesä 2012, jolloin tehtiin myös uusi iso terassi talon eteen ja perustettiin useampikin kasvi-/kukkamaa.

Kesä 2013 jatkui samoissa merkeissä ja kasvihuone viimeisteltiin käyttöön keväällä ja kesä vierähti kasvihuoneen ympäristössä viherrakentamisen merkeissä.

Keväällä 2014 valmistui kanala ja kesän 2014 aikana uusittiin vanhan puolen julkisivua. Uudet ikkunat asennettiin 26.5.2014 ja uusi hirsipanelilaudoitus valmistui ennen syksyn sateita 14.9.2014.

Kesällä 2018 tehtiin pari isompaa rypistystä: Putkiremonttia alkukesästä ja talon lattiaa maalattiin loppukesästä.

Keväällä/kesällä 2021 rakennettiin puuliiteriäKesällä 2022 palattiin taas vielä toviksi aiemmin (2018) tehtyyn putkiremonttiin.

Loppukesästä -23 otettiin käyttöön aurinkovoimala, joka jatkossa ainakin kesäkaudella tuottaisi liki kaiken pääsääntöisesti päiväsaikaan käytetyn sähkön.

Lisää remonttivaiheista voit lukea ‘rajapyykit/aikataulu‘ -sivulta.

SIVUSTON ALUSTA

Julkaisumoottorina remonttireiska -blogin alkuajoista lähtien toimi MovableType, joka lähti ansaitulle eläkkeelle kesäkuussa 2008, jolloin roskapostin kasvaessa kommenttiosastolla exponentiaalisesti vetovastuun hommista otti WP MU (muutto suoritettu). Reilua vuotta myöhemmin syyskuussa 2009 oltiin tilanteessa, että OS piti vaihtaa uudempaan. Samalla päivitettiin julkaisumoottori tuoreimpaan versioon [WP MU 2.8.4a].

Toukokuussa 2014 oli pakko päivitellä taas. Moottoriksi asennettiin WordPress 3.0-RC1, josta ei kuitenkaan pitkään iloa riittänyt. Tietoturvan yms. takia oli pakko päivitellä vähän enemmän… Toukokuun 2014 loppupuolella vaihdettiin rauta, OS ja moottori tuoreempaan. Nyt moottorina kehrää sitten WordPress versio 3.9.1.

TÄRKEITÄ ASIOITA

päivitti tomi @ 13.11.2023

(tätä kirjoitusta luettu tänään ja eilen 9 krt)