Suomen kuumimmat rakennusblogit

Tänään päivällä ihmettelin sivustollamme vierailleiden poikkeuksellista käyttäytymistä. Jostain syystä Ilta Sanomien sivuilta tuli eilen poikkeuksellisen paljon suoria kävijöitä meidän sivuille. No, selvisihän se.Ilta Sanomat uutisoi eilen illalla uutisen otsikolla “Tässä ovat Suomen kuumimmat rakennusblogit – katso listaus“.

Meidän remonttireiska -blogi oli Cision julkaisemalla Suomen suosituimpien rakennusblogien top 10 -listalla sijalla yhdeksän. Iso kiitos siitä, etenkin  aktiivisille lukijoillemme.

Viestinnän ja medianäkyvyyden asiantuntija Cisionin toukokuun blogilistaus paljastaa Suomen suosituimmat rakennusblogit. Listan kärkeen nousi Villa Hedda -blogi. Cisionin toukokuun top-blogilistaukseen koottiin Suomen suosituimmat rakennusaiheiset blogit. Kärkikymmenikköön mahtui useita omakotitalon rakennukseen tai vanhan kiinteistön kunnostukseen ja entisöintiin pureutuvia blogeja.

Alla lista top-blogeista. Täytyy tutustua niihin paremmin ja palata aiheeseen vaikka blogi ja kirjoitus kerrallaan.

Itseäni jäi moisessa listauksessa vähän ihmetyttämään millä kriteereillä noita listoja oikeasti tehdään. Yhtään viemättä muilta mitään pois esim. Villa Heddan etusivuilla olevan kävijälaskurin lukemat ovat aika vaatimattomia – verrattaessa vaikkapa vain meidän kävijämääriin samassa ajassa, saati sitten muutamiin muihin. Ja muutamissa listan blogeissa sama juttu – selvää siis on, että ei ainakaan puhtaasti lukija- tai kävijämäärien perusteella listaa ole koottu. Toisaalta Cision sanookin, että mm. Facebook- ja Twitter -vuorovaikutuksen vaikuttavan tulokseen. Ehkäpä niin, me ei esim. olla Facebookissa tai Twitterissä… Ja ilmeisesti aktiivinen kommentoiminen muissa blogeissa omalla blogilla linkkien kera nostaa osakkeita – ainakin Google-hakujen muodossa.

top_rakennusblogit_2012

Lue myös:
Cision uutinen aiheesta

(tätä kirjoitusta luettu tänään ja eilen 1 krt)