Wehoputs pariston vaihto

Sain meidän uskolliselta lukijalta hyvän ohjeen Wehoputsin pariston vaihtoon. Heillä oli ollut alla kuvatun kaltainen ongelma oman Wehoputs -puhdistamon kanssa.

Taustaa/ongelma:

Wehoputs varastotankki ei tyhjene, tyhjennyshälyytys tulee jatkuvasti, pumpu toimii, putkissa ei tukoksia, keskusyksikkö resetoitu. Tästä huolimatta edelleen tulee tyhjennyshälyytys aina kun varastosäiliön tyhjennys pitäisi tapahtua.

Logiikan restointi ei auttanut, varastotankin antura tarkistettu ja toimii. Kaikki mahdollinen tarkastettu.

Mahdollinen ratkaisu:
Valmistajalta aiheeseen saatiin kommentti:

Koska puhdistamo on kymmenen vuotta vanha ja paristoa ei ole tietääkseni vaihdettu, niin vika on paristossa.

Alla valmistajan ohjeet pariston vaihtoon. HUOM! Logiikan saa irrottaa vai sähköalan ammattilainen. Logiikka täytyy nollata patterinvaihdon jälkeen.

Ohjeet patterin vaihtoon:

Unitronics U90 OPLC vaihto Wehoputs 5-10 ohjauskeskukseen, Logiikan_vaihto_WP5-10 [ pdf -tiedosto ]

IMG_0206 IMG_0209

Lue lisää Wehoputs huolto-ohjeet -sivulta. Sivuilla myös ohjeet logiikan nollaukseen.

(tätä kirjoitusta luettu tänään ja eilen 9 krt)

26 kommenttia kirjoitukseen “Wehoputs pariston vaihto

  1. Markus
    22.02.2018 klo 08:15

    Pariston tyyppi?

    Meillä on WehoPuts 5 alkanut tekemään juuri kuvatun kaltaista toimintaa, eli puhdistaa veden ja pumppaa sen ulos, mutta kun varastosäiliöstä pitäisi siirtää uusi panos, niin antaa tyhjennyshälytyksen ja toiminta pysähtyy. Painettaessa kuittausta käynnistyy välittömästi veden siirto prosessisäiliöön.

    Pumput ok, uimurit ok (ulkoinen tarkastus, arvoja en ole tarkastanut). Ajattelin koittaa pariston vaihtoa. Onko kellään tiedossa pariston tyyppiä, helpottaisi näillä pakkasilla kun olisi paristot valmiina kun laitteen auki ottaa…

    • Markus
      22.02.2018 klo 22:09

      Itse itselleni vastaten (josko vaikka olisi joskus hyötyä jollekkin). Ainakin WehoPuts 5 logiikan backup pariston tyyppi on CR1225 3 voltin litium patteri.

      • Tomi
        23.02.2018 klo 20:49

        Kiitos Markus kommentista, hyvä tieto.

  2. Matti K
    24.12.2018 klo 08:06

    Pariston vaihto ei tuosta aivan selvinnyt. Kun paristo on loppu, niin pitääkö logiikka irrottaa kuvatulla tavalla, vai saako sen avatuksi vähemmällä työllä? Paristo näyttää olevan ihan tavallinen marketeissakin myytävä litiumparisto, onneksi. Meillä puhdistamo tulee 12 v ikään, niin pariston vaihto varmasti pian käsillä.

    Mistä saisi kemikaalipumpun letkua edullisesti? Miten pumpun saisi irrotetuksi, jos sen veisi liikkeeseen huoltoon? Samalla tavalla huollatin kompressorin; ei tarvinnut huoltomiehen tulla paikalle ja varmasti säästyi siinä paljon. – Näiden sivujen ohjeilla olen hyvin saanut puhdistamon itse hoidetuksi, kiitos!

    • Tomi
      28.12.2018 klo 15:29

      Totta, ei tuosta ihan suoraan selvinnyt miten paristo vaihdetaan. Myös meillä paristonvaihto edessä lähiaikoina – josko se sitten auttaisi jatkuviin “turhiin” tyhjennyshälytyksiin.

      Jos/kun vaihdan niin koetan kirjata tänne kokemuksiani.

  3. Jakke
    17.10.2019 klo 14:22

    Ihan päällikkö ohjeita tälläiselle tee se itse kaverille iso kiitos! Oma laite on myös 12v vanha ja nyt on alannut tulla tyhjennyshälytystä ekan altaan pumpun pohjan avasin vasta ensimmäistä kertaa ikinä. Sinne oli kiilautunut wehoputsin oma palikka väliin oli nimittäin katkennut se lietepussille menevä letkun muovinen pikalukitus.. kaikki nämä vuodet olen käyttänyt itsetekemiä lietepusseja ja vesilaitoksilla käytettävää pix115 kemikaalina ja hyvin on toiminut. Yksikön olen irrottanut ja lampulle menevän kiinteän johdon laittanut pika kiinnityksellä niin että saan koko yksikön parissa minuutissa kainaloon jos tahdon. Tuo patterin vaihto ja koko logiigan nollaus oli nyt uusia vinkkejä. Tällä viikolla lähden niitä koittamaan ennenkuin lähden uutta pintanturia etsimään. En ole selvittänyt onko kaikki pumput samanlaisia mutta jos on niin yksi sellainen olis varmasti hyvä olla varastossa..

    • Tomi
      18.10.2019 klo 14:30

      Kaikenlaiset omakohtaiset kokemukset yms. tarkeitä meille tee-se-itse -puuhastelijoille. Kiitos kommenteista Jakke!

    • Jussi
      10.01.2023 klo 22:58

      Pumput ei ole samanlaisia.
      Tyhjennyspumppuhan pumppaa ainoastaan vettä ja on ihan tavallinen uppopumppu ja pienitehoinen. Mulla meni siitä konkka taannoin ja ostin uuden muuta korjasin sitten sen vanhankin. Tuon toimintaa taidetaan ohjata ajastimella ja sen pitäisi pumpata muutama minuutti kunnes vedenpinta on juoksupyörän tasalla. Se pintavippa taitaa vahtia, että pinta on laskenut ja jos ei niin hälyttää. Mulla taitaa olla se vippa rikki kun sen inputti ei muutu asennon muuttuessa.

      Raa-an tavaran siirtopumppu taas pitää olla repivää mallia koska sehän pumppaa kaikkea mitä viemäriin laitetaan. On hiukan hintavampi, mutta senkään tyypillä tai teholla ei ole paljoa merkitystä koska sen toimintaa ohjaa se prosessisäiliön pintavippa.

      Lietepumppu siirtää lietettä lietepussiin. Ei sekään vaikuta repivältä eli saattaapi olla sen tyhjennyspumpun tapainen. Sitä taidetaan myös ohjata ajastimella.

  4. Matias
    29.12.2021 klo 13:45

    Hei, mikä materiaalista se itsetehty lietepussi on valmistettu ja miten? //matias

  5. Ari Riihinen
    30.01.2022 klo 12:45

    Hei
    Tuossa alkoi wehoputs 5 vikavirtasuoja se päävikavirtakytkin temppuilee. 5min päällä ja laukee. Kaikki toimii, pumput ym. Kokeilin siitä virtapistokkeesta. 12 vuotta vanha on tuo jo. Voisiko tuo login patteri loppu aiheuttaa tuon? Buuttasin yksikön, ei vaikutusta.

    • Tomi
      30.01.2023 klo 09:00

      Ei ole itselläni vastaavasti käyttäytynyt. Pariston olen kerran vaihtanut. Voi olla hyvin lopussa jos jo 12 vuotta ollut käytössä.

    • Tommi
      31.07.2023 klo 07:59

      Jos vikavirtasuoja laukeaa, niin jokin komponentti on kyllä viallinen. Joku pumpuista, kompressori tai konehuoneen lämmitin (jos sellainen on). Selviää kun irrottaa kaikkien laitteiden pistokkeet ja kytkee yhden kerrallaan, että mikä laukaisee vikavirran.

  6. Matti K
    26.07.2023 klo 22:42

    Vielä tuosta pariston vaihdosta: löytyykö se tuon logiikkayksikön alta, kun se avataan tuon ohjeen mukaan? Miten laitteen resetointi, kuittaus tehdään? Ehkä joskus sen olen tehnyt, mutta nyt en muista miten.

    • Tomi
      14.08.2023 klo 12:32

      Tuossahan se paristo näkyy kuvassa yllä (vasen yläkulma). Katso sivulta wehoputs huolto-ohjeet lisää. Siellä myös resetoinnista.

    • Tero
      17.08.2023 klo 16:36

      Vastaavanlaisia tyhjennyshälyytyksiä tullut sekä ulospumppauksen pumppu jää pyörimään pitkäksi aikaa, jonka jälkeen laukaisee tyhjennyshälytyksen eikä siirrä varastosäiliöstä tavaraa prosessisäiliöön. Nyt vaihdettu paristo, vaatii tosiaan tuon ohjeen mukaisen logiikkayksikön irrtoituksen ja purkamisen. Meillä 14 vuotta vanha paristo ja mittasin sitä, niin virtaa oli vielä 3,25 volttia, että tuskin vika on siinäkään.

      • Tomi
        18.08.2023 klo 08:08

        Kerro sitten miten kävi. Meillä tuo logiikan pariston vaihto auttoi.

      • Tero
        18.08.2023 klo 20:25

        Ei ollut patterin vaihdolla eikä logiikan nollauksella vaikutusta tähän ongelmaan. Varastosäiliön anturi vaihdettu 3v sitten ja prosessisäiliön 2v sitten. Nyt hyvät neuvot olisi tarpeen…

        • Tomi
          21.08.2023 klo 08:36

          Jos anturi ja paristo vaihdettu ja kunnossa niin seuraavaksi epäilys osoittaa logiikkaa. Voiko se olla rikki? Mutta sen uusiminen onkin sitten jo kalliimpi projekti.

        • Erkki
          29.08.2023 klo 22:25

          Ei kai vaan ole mennyt jokin niistä releistä, olikohan väriltään oranssi?

          • Tero
            05.10.2023 klo 20:23

            Vaihdoin molemmat pinta-anturit ja ulospumppaus ja tyhjennyshälytysviat korjaantui sillä samantien. Vaikkakin ne yleismittarilla mitaten näytti olevan mukamas kunnossa.

  7. Matti K
    17.09.2023 klo 12:07

    Mistä voisi johtua, että kompressori käy jatkuvasti ja näytöllä lukee ”Lepotilan alku”? Resetoin logiikan ja aluksi kompressori piti taukoa, mutta sitten taas jatkuvalle käynnille. Muutoin toimii normaalisti. Laite ollut vapaa-ajan asunnolla n. 16 vuotta. Pariston vaihto vaikuttaako, vai onko logiikassa joku vika?

    • Tomi
      18.09.2023 klo 08:59

      tuo “lepotilan alku” on kyllä aika pitkä ja kestää meilläkin kauan. logiikan resetoinnilla minä olen saanut vikatilanteet pois ja paluun normaaliin. toki logiikan pariston heikko varaus vaikuttaa logiikan toimintaan.

    • Tatu
      03.12.2023 klo 10:53

      Meillä myös näyttää wehotputs 6:ssa tuota lepotilan alku -prosessin vaihetta ja kompura käy koko ajan. Selvisikö syy tuohon ongelmaan syksyn aikana? Tein juuri resetoinnin laitteelle.

  8. Aila Haapala
    15.01.2024 klo 15:37

    Jyväskylän alueella ei ole wehoputs huoltoa, joten olen viimeiset vuodet tehnyt osan itse ja vippojen ja pariston vaihdossa käyttänyt sähkömiestä. Näiltä sivustoilta löytyy paljon tietoa ja wehoputs 6 on tullut kuntoon kun oikean tiedon on etsinyt.
    Nyt joutuisin kuitenkin olemaan ainakin puoli vuotta poissa (leikkaus) enkä pääsisi paikalle ongelmia ratkomaan. Tietäisikö joku tästä lähistöltä vaikkapa itseoppineen wehoputs huoltajan jonka saisin tilalleni, Lähimmät mrkkihuoltoliikket monen sadan kilometrin päässä joten eipä niitä voi vuokralaisen antaa pyydellä tukoksia aukomaan.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *

Tämän kirjoituksen kommentointi suljetaan on 23.01.2030.