Wehoputs pariston vaihto

Sain meidän uskolliselta lukijalta hyvän ohjeen Wehoputsin pariston vaihtoon. Heillä oli ollut alla kuvatun kaltainen ongelma oman Wehoputs -puhdistamon kanssa.

Taustaa/ongelma:

Wehoputs varastotankki ei tyhjene, tyhjennyshälyytys tulee jatkuvasti, pumpu toimii, putkissa ei tukoksia, keskusyksikkö resetoitu. Tästä huolimatta edelleen tulee tyhjennyshälyytys aina kun varastosäiliön tyhjennys pitäisi tapahtua.

Logiikan restointi ei auttanut, varastotankin antura tarkistettu ja toimii. Kaikki mahdollinen tarkastettu.

Mahdollinen ratkaisu:
Valmistajalta aiheeseen saatiin kommentti:

Koska puhdistamo on kymmenen vuotta vanha ja paristoa ei ole tietääkseni vaihdettu, niin vika on paristossa.

Alla valmistajan ohjeet pariston vaihtoon. HUOM! Logiikan saa irrottaa vai sähköalan ammattilainen. Logiikka täytyy nollata patterinvaihdon jälkeen.

Ohjeet patterin vaihtoon:

Unitronics U90 OPLC vaihto Wehoputs 5-10 ohjauskeskukseen, Logiikan_vaihto_WP5-10 [ pdf -tiedosto ]

IMG_0206 IMG_0209

Lue lisää Wehoputs huolto-ohjeet -sivulta. Sivuilla myös ohjeet logiikan nollaukseen.

(tätä kirjoitusta luettu tänään ja eilen 21 krt)

6 kommenttia kirjoitukseen “Wehoputs pariston vaihto

 1. Markus
  22.02.2018 klo 08:15

  Pariston tyyppi?

  Meillä on WehoPuts 5 alkanut tekemään juuri kuvatun kaltaista toimintaa, eli puhdistaa veden ja pumppaa sen ulos, mutta kun varastosäiliöstä pitäisi siirtää uusi panos, niin antaa tyhjennyshälytyksen ja toiminta pysähtyy. Painettaessa kuittausta käynnistyy välittömästi veden siirto prosessisäiliöön.

  Pumput ok, uimurit ok (ulkoinen tarkastus, arvoja en ole tarkastanut). Ajattelin koittaa pariston vaihtoa. Onko kellään tiedossa pariston tyyppiä, helpottaisi näillä pakkasilla kun olisi paristot valmiina kun laitteen auki ottaa…

  • Markus
   22.02.2018 klo 22:09

   Itse itselleni vastaten (josko vaikka olisi joskus hyötyä jollekkin). Ainakin WehoPuts 5 logiikan backup pariston tyyppi on CR1225 3 voltin litium patteri.

   • Tomi
    23.02.2018 klo 20:49

    Kiitos Markus kommentista, hyvä tieto.

 2. Matti K
  24.12.2018 klo 08:06

  Pariston vaihto ei tuosta aivan selvinnyt. Kun paristo on loppu, niin pitääkö logiikka irrottaa kuvatulla tavalla, vai saako sen avatuksi vähemmällä työllä? Paristo näyttää olevan ihan tavallinen marketeissakin myytävä litiumparisto, onneksi. Meillä puhdistamo tulee 12 v ikään, niin pariston vaihto varmasti pian käsillä.

  Mistä saisi kemikaalipumpun letkua edullisesti? Miten pumpun saisi irrotetuksi, jos sen veisi liikkeeseen huoltoon? Samalla tavalla huollatin kompressorin; ei tarvinnut huoltomiehen tulla paikalle ja varmasti säästyi siinä paljon. – Näiden sivujen ohjeilla olen hyvin saanut puhdistamon itse hoidetuksi, kiitos!

  • Tomi
   28.12.2018 klo 15:29

   Totta, ei tuosta ihan suoraan selvinnyt miten paristo vaihdetaan. Myös meillä paristonvaihto edessä lähiaikoina – josko se sitten auttaisi jatkuviin “turhiin” tyhjennyshälytyksiin.

   Jos/kun vaihdan niin koetan kirjata tänne kokemuksiani.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *

Tämän kirjoituksen kommentointi suljetaan on 05.01.2025.