Arkisto asiasanalle kaivuri

Sadevesiputkea ja maakaapelia

vesiputki

Pääsin vihdoin viikonloppuna – nyt kun Avant taas kunnossa – viimeistelemään tallin kulmalta ojaan menevän sadevesiputken. Samaan kaivantoon tuli asennettua pari maakaapelia valaistusta varten. Kaivuut aloitin 6.syyskuuta, jonka jälkeen hydrauliikkaletkurikko pakotti viikon kaivuutauolle. Jessus muuten, että oli maa kovaa!

Avant 210 kaivuri korjattu

InstagramCapture_337ddb7c-41aa-4135-baea-c11832eec1e9

Kirjataan muistiin: Tänään korjattiin aiemmin hajonnut hydrauliikkaletku uudella. Tai oikeastaan vaihdettiin kaksi letkua, myös toinen näytti saaneen osumaa. En halunut ottaa sitä riskiä, että se olisi hajonnut ensi viikolla.

Sadevesiputkea ja sähköjohtoa maahan

InstagramCapture_337ddb7c-41aa-4135-baea-c11832eec1e9

Aloitin eilen kaivamaan tallin kulmalta ojaan sadevesiputkea ja samaan kaivantoon laitetaan myös maakaapelia uudelle valolle. Homma eteni hyvin kunnes kaivurin hydrauliikkaletkuun tuli reikä! Tuo kulma ollut ongelmallinen kun isolta katolta tulee ihan kiitettävästi vettä ja se sitten pyörii tuossa pihalla…

Hydrauliikkaletkussa reikä!

InstagramCapture_337ddb7c-41aa-4135-baea-c11832eec1e9

Aika tarkkaan kymmenen vuotta sitten hankitun Avant kaivurin hydrauliikkaletkuun tuli eilen reikä! Siis letkuun pieni reikä – enpä ennen ole kuullut, että letku pettää. Yleensähän liittimet pettävät tai alkavat vuotaa. Täytyy toivoa, että tuolle saa nopeasti huoltoajan sovittua ja laitteen…

Laitumelle vesiletkua

InstagramCapture_337ddb7c-41aa-4135-baea-c11832eec1e9

Toukokuun viimeiset päivät kaivoin vesiletkua maahan (tai oikeastaan putkea, jonne vesiletku), jotta hevosille saadaan vettä laitumelle ja jotta vesiletku pysyisi ehjänä hevosten kulkureiteillä.

Lisää sähkökaapelia maahan

avant

Kaivon lisää sähkön maakaapelia tallipihalla maahan tässä samalla kun kaivamaan on ruvettu. Tuosta oikealta “lampputolpalta” vasemmalle ratsastuskentän valotolppaan toinen kaapeli yleisvalaistusta varten. Alla kuvia asennustyön eri työvaiheista.

Hevostarhoja uusiksi, osa #12

19072008343

Meille tuli määräys siirtää hevostarhoja kauemmas nyt tarhoja liian lähellä virtaavasta norosta. Eikä siinä sitten auta muu kuin tuumasta toimeen – viikonloppuna päästiin hommassa alkuun. Alkuun piti lähteä purkamaan ja kerämään soraa talteen kesällä 2012 tehdystä tarhasta.

Avant -hommia, koko viikonloppu

230620101084

Avantilla ja ilman tuli puuhasteltua koko viikonloppu ilman isompia taukoja – mutta mikäs siinä oli puuhastella kun sää suosi ja lämmintä riitti. Putkistoprojekti on nyt näin maanantai -aamuna katsottuna onneksi jo loppusuoralla. Kuvia pe- la- ja su-puuhista alla. Ja niitä…