Keittiöön uutta kodinkonetta

Joulukuussa 2019 meidän liesi/uuni -alkoi kirjaimellisesti hajota – lokakuussa 2005 hankitun uunin ohjausnappulat alkoivat irtoilla ja pyörivät tyhjää. Joulukinkun sain vielä onneksi pienen tappelun jälkeen paistettua. Kuvassa (oikealla) vanha liesi ja jääkaappi kaivettuna ulos omista koloistaan odottamassa noutoa ja korvaajiaan.

Joululahjaksi itselleni kävin tilaamassa uuden lieden ja jääkaappipakastin -yhdistelmän. Uudet laitteet kannettiin sisään tammikuun alussa 2020.

Pienen yllätyksen Gigantin toimitus lieden osalta minulle tarjosi. Uusi Electrolux -liesi toimitettiin sähkökaapelilla ja -liitännällä, jota ei Suomessa saa käyttää tai asentaa. Ihmetystäni lisäsi se tosiasia, että myyntitilanteessa myyjä ei asiasta maininnut sanallakaan. Olisipa, niin olisin säästynyt monelta ärräpäältä ja turhalta vaivalta.

Uuden lieden takana selkeät kytkentäkaaviot ja kuvasta näkee hyvin virheellisen (tai ei ehkä virheellinen, mutta Suomeen sopimaton) kaapelin kytkennän (230V~). Meille oikeampi kytkentä olisi kuvassa vasemmalla alhaalla (400V 3N~).

Tuskaa lisäsi myös se tosiasia, että avuliaiden laitetoimittajien mukana pois lähti myös vanha liesi sähkökaapeleineen. Gigantilla ei ollut tarjota oikeaa Suomessa käytössä olevaa sähkökaapelia, mutta onneksi Suomessa sentään vielä löytyy asiantuntevia sähköliikkeitä, joista saa palvelua.

Alla lopulta uusi Liesi käyttökunnossa sähköasentajan jäljiltä 10.tammikuuta 2020.

(tätä kirjoitusta luettu tänään ja eilen 17 krt)

2 kommenttia kirjoitukseen “Keittiöön uutta kodinkonetta

  1. 23.01.2020 klo 15:51

    Harmillista, ettei myyjä maininnut asiasta ollenkaan. Me tilattiin uusi pakastin, kun vanha hajosi. Toivottavasti muut kodinkoneet eivät hajoaisi, nyt ei olisi rahaa enempää mihinkään pistää.

  2. 02.07.2020 klo 10:40

    Hyvännäköinen liesi, mutta huh kun näyttää monimutkaiselta nuo sähköjohdot.
    Olen usein pohtinut kuinka paljon sähköasennuksia valvotaan yleisesti rakentamisessa, paljon kuulee että näissä saattaisi olla korjattavaa jälkeenpäin.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *

Tämän kirjoituksen kommentointi suljetaan on 01.07.2025.