Hevostalli

Avainsanat: Hevonen, hevostalli, talli, ratsastuskenttä, lantala, maneesilana, lana

hevosiaMeillä(kin) on hevosia. Ne asustavat tallissa, jossa me enemmän ja vähemmän itse askarrellaan, näperrellään ja naputellaan. Tallin emäntänä toimii Minttu ja isäntänä [remonttireiskana, apupoikana, renkinä] Tomi. Nuorempi isäntä lähinnä naatiskelee ja ratsastaa jo isäänsä enemmän… Tälle sivulle on kerätty kootusti hevostallin asiat pääpiirteittäin.

Ratsastuskenttä ja lantala

Kesän 2007 urakkana oli ratsastuskentän ja pykälät täyttävän lantalan rakentaminen. Näistä “projekteista” voit lukea enemmän sivuilta:

Turvelaan katto

Kesällä 2009 rakennusurakkana oli rakentaa helposti purettava (ja koottava) katos vuonna 2007 tehtyyn turvelaan. Katon tai katoksen tulee siis olla helposti purettavissa, koska turveautot vaativat sellaiset 4,5 metriä korkeutta ja niin korkeita rakennelmia me ei haluta turvelan ylle. Lue lisää aiheella turvekatos.

Haketarha

Tallin tarhoihin on tehty kahteen useampaan otteeseen haketarhaa. Ensimmäiset hakkeet leviteltiin kesäkuussa 2008 ja toinen haketarha tehtiin heinäkuussa 2009. Hakkeesta ja sen toimivuudesta hevostarhan pohjana voi lukea lisää aiheella tarhat.

Soratarha

Tallista löytyy myös yksi useampi testimielessä tehty soratarha. Ensimmäinen soratarha tehtiin heinäkuussa 2008 ja sen jälkeen soraa on ajettu tarhaan usemman kerran. Soratarhoista voi lukea lisää aiheella tarhat.

Hevosten ruokintaverkko

Yhden hevosen ja yhden ponin kanssa ollaan testattu ruokintaverkon toimivuutta tarhassa. Lue lisää aiheella tarhat.

Valonheittimet talliin ja pihalleBlogikirjoitukset hevosaiheittain

Loppuun muutama hyvä “tärppi”:

Hevos(talli)kuvia

Keskustele / kysy / kommentoi

Keskustele, kysy tai kommentoi hevostallin omalla foorumilla. Tai jätä kommentti tälle sivulle alla.

Mainokset, yhteistyö ja rahoitus

Olemme omarahoitteisia eikä toimintaamme tue ulkopuolinen taho. Mielipiteemme ei siis ole ostettu. Rahaa emme kirjoittelusta saa.

Mutta kiinnostaako yhteistyö tästä huolimatta tai juuri siksi – lue lisää sivustostamme tai ota yhteyttä.


päivitti tomi @ 27.1.2017

(tätä kirjoitusta luettu tänään ja eilen 9 krt)

5 kommenttia kirjoitukseen “Hevostalli

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *