Ilmalämpöpumppu

Toshiba Daisekai -ilmalämpöpumppu

Avainsanat: Toshiba, Daisekai, ilmalämpöpumppu, säästä sähköä, sähkölämmitys

Meillä talossa lämmityksestä vastaa Toshiba Daisekai -ilmalämpöpumppu, joka asennettiin huoneita lämmittämään 25. marraskuussa 2006 [kuvassa laite asennuspäivänä]. Laitteen toimituksen ja asennuksen suoritti TS-Tekniikka. Tarkempaa detailia meidän lämmitysjärjestelmästä saat lukasemalla talon speksit sivun alalaidasta.

Remonttireiska -sivustolle on kerääntynyt vuosien saatossa kasapäin enemmän ja vähemmän arvokasta tietoa ilmalämpöpumpuista. Tätä sivua voisikin pitää ehkä jonkinlaisena yhteenvetosivuna remonttireiska -sivuston ilmalämpöpumppukirjoituksista.

Kannattaa lukea

Muutamia suosioon nousseita kirjoituksiamme:

Lue myös Ilmalämpöpumpun ulkoyksikön jäätyminen ja ilmalämpöpumppu huollettu. Lisää ilmalämpöpumppu -aiheesta voit lukea blogimaisesti aiheella ilmalämpöpumppu.

Talo / talous / kulutus

Talon ja talouden tarkemmat speksit löydät sähkönkulutus + vedenkulutus -sivulta. Samalla sivulla myös kattavasti sähkönkulutusta, josta ehkä joku pystyy arvioimaan ilmalämpöpumpyn hyötyjä.

Lämmitysjärjestelmä

 • Toshiba Daisekai RAS-B10EKVP-E ilmalämpöpumppu
 • lattialämmitys sähkö (wc:t, khh, ph, sauna ja ulkoeteinen)
 • suora sähkölämmitys seinäpattereilla pl. edelliset
 • varaava takka + puuhella
 • ilmastointi lämmön talteenotolla
 • 2 kpl lämminvesivaraajia (talo ja talli) sähköllä, talon varaaja yösähköllä

Keskustele / kysy / kommentoi

Keskustele, kysy tai kommentoi foorumilla. Tai jätä kommentti tälle sivulle alla.

Mainokset, yhteistyö ja rahoitus

Olemme omarahoitteisia eikä toimintaamme tue ulkopuolinen taho. Mielipiteemme ei siis ole ostettu. Rahaa emme kirjoittelusta saa.

Mutta kiinnostaako yhteistyö tästä huolimatta tai juuri siksi – lue lisää sivustostamme tai ota yhteyttä.

päivitti tomi @ 23.5.2019

(tätä kirjoitusta luettu tänään ja eilen 1 krt)

9 kommenttia kirjoitukseen “Ilmalämpöpumppu

 1. 29.06.2015 klo 13:17

  2015 – vieläkö on sama Toshiba Daisekai -pumppu käytössä? Meikäläisellä tämä pelittää vieläkin ihan hyvin, mutta äänimaisema on alkanut käydä vähän turhan kuuluvaksi. Lopun alkua?

  • Tomi
   30.06.2015 klo 10:42

   Hasse juu sama Toshiba edelleen käytössä ja toimii ilman ongelmia (kop kop). Eikä ainakaan toistaiseksi olla huomattu mitään eroa äänissäkään.

 2. 22.05.2019 klo 11:39

  Tervehdys, löysin sivusi Googlen kautta. Kattavasti löytyy tietoa eri aiheista ja etenkin tämä ilmalämpöpumppu –aiheinen kirjoitus olisi monille ajankohtaista lukea näin kesän kynnyksellä. Tuleekohan yhtä helteinen kesä kuin viime vuonna?

 3. Tiina
  18.05.2021 klo 15:12

  Kiitos kirjoituksistasi ilmalämpöpumppuun liittyen. Olet luultavasti ensimmäinen kenen kokemukset ulottuvat jopa vuosikymmenen taakse! Kirjoituksiesi perusteella ilmalämpöpumpun etuihin voisi laskea vähäisen huoltotarpeen. Toki olet kerran joutunut huoltoon ja takuuseen pumpun laittamaan jään kertymisen myötä mutta muuten sanoisitko, että pumpun huoltaminen on edullista? Asumme Konnevedellä ja olemme miettineet eri lämmitysmuotoja. Sivuston perusteella ainakin pumppuja ja merkkejä on nykyään monia mistä valita mieluisin, https://www.eskonen.com/ilmalampopumput

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *