daisekaissa jäätä (!) / ei enää (!)

Päivitelläänpä aihetta toistamiseen.


2006-03-02 11.33 :: Herätellään (tiedä herääkö se) nyt keskustelua täälläkin kun ilmalämpöpumpuista riittää juttua netissä enemminkin… Josko joku osaisi vaikka kommentoida minulle!

Tässä useamman päivää olen ihmetellyt Toshiba Daisekain ulkoyksikön takareunassa rehottavaa jäätä! Välillä sitä jäätä oli jo niin paljon, että se väänsi alareunan peltiä ja irroitti tuon mustan muovisen takaritilän alareunasta kokonaan (kuten kuvasta näkyy).

154_5441_r1.jpg
Kuva on aika heikko, mutta ehkä siitä jotain tolkkua saa. Kuva otettu edestä päin katsoen oikealta taakse vasemmalle.

    Todettakoon nyt kuitenkin, että pumppu toimii edelleen ok ja puhaltaa lämmintä kivasti. Pumppu tauotta päällä, pieniä poikkeuksia lukuunottamatta (muutamat tunnit off jos esim. takka kuumana tms).

Lyhyt kuvaus “jäätilanteestani”: Takaritilän alareunassa siis paksu kerros jääklimppinä. Ulkoyksikön takareunan pelti on vääntynyt ulospäin jään voimasta, kuten kuvasta näkyy. Myös ulkoyksikön pohja on pienessä jääkerroksessa – sulatuskaapeli sulattaa näköjään vain sellaiset reilut sentit ympäriltä jäätä ja pohjalle jää tasainen peittävä jääkerros. Erinäisiä nettikirjoituksia luettuani olen päätellyt, että kenties minulla on liian heikko (oliskohan 10W) sulatuskaapeli. Sulatus kyllä toimii kun jäätä – sanotaanko nyt – on ulkoyksikön alla kilokaupalla.

Ilmeisesti pitää soittaa asennuksen tehneeseen firmaan ja kysellä “oireista”? En tiedä onko tuosta haittaa vai onko jään kerääntyminen omaisuus, vai onko omatoiminen huoltaminen jäänyt tekemättä – tietääkseni kuitenkaan omatoimista sulatusta tms. ei kuulu / tarvitse tehdä. No, palaan ehkä aiheeseen, jos päätän soittaa huoltoon.


Edit 2006-03-09 19.33 :: Soitin sitten asennuksen tehneeseen firmaan eilen. Tänään konetta käytiin huoltamassa. En ollut paikalla, mutta sanoivat, että ei huolestuttavaa jäätymistä. Tunnin kuitenkin ahersi koneen parissa, sulatti ja vaihtoi kaapelin.

En tiedä oliko kaapelissa vikaa ja minkä tilalle laittoi. Uusi on kuitenkin valkoinen – sen mitä ritilöiden välistä näkee. Kaapeli kiertää nyt “nätimmin” säännöllisesti ja tarkasti takareunassa ja sulatusreikien ohi.

Löysin vanhan sulatuskaapelin lumesta ja pääsin vihdoin tutkimaan sitä: Teksti kaapelin kyljessä kertoo selkeästi mistä kaapelissa kyse. LC2-10-CR 230VAC 10W/m at 5CMAC TEMP 65C MAX CIRCUIT 16A CE WARNING: MUST BE INSTALLED PER MANUFACTURER’S INSTRUCTIONS. Selkeetä tekstiähän tuo. Ja ihan hyvältä tuo kaapeli näin kädessä näyttää, ehkä siinä ei sitten vaan ollut tarpeeksi tehoja – tai oli tosiaan “huonosti” aseteltu ulkoyksikön pohjalle. Tiedä häntä, nämä on vaan meikäläisen omia pohdintoja.

Soitan ehkä huomenna täällä tänään käyneelle asentajalle, josko kuulisi missä vika tai mitä kojeelle tehtiin…


Edit 2006-03-10 10.13 :: Juteltu asentajan kanssa. Aiempi, siis yllä mainittu, lämpökaapeli kuulemma “hyytynyt” puolivälistä. Vaihdettu uusi – ja kuten epäilin – laittoivat tehokkaampaa, 75W lämpökaapelin.

Edellinen kaapeli oli “itsesäätyvä” ja saattoi, asentajaa lainatakseni, tehdä jäähän ns. pesän jota lämmittää. Tämä uusi taas lämmittää kliksuun asti (jossa lämpötunnistus ilm.) ja sulatus siis aina toimii. Uusi kaapeli on kuulemma joku “klikson” / “glicsson” (mitenköhän tuo kirjoitetaan).

(tätä kirjoitusta luettu tänään ja eilen 3 krt)

3 kommenttia kirjoitukseen “daisekaissa jäätä (!) / ei enää (!)

  1. lämpökaapeli
    09.03.2006 klo 19:11

    Ilmeisesti teidän sulatuskaapeli on viallinen tai väärin kytketty. Olen kuullut että noissa olisi ollut vikaa yleisesti.

  2. 10.03.2006 klo 10:31

    Tässä yksi syy miksi huolestuin kerääntyvästä jäästä alunperin: katso kuva

    kuvassa kuulemma Panasonic CS-HE9 DKE , joissa on ollut tyyppivika: “HE-malleissa oli ohjelmointivikoja jotka takuu korvasi. Laitteita korjattiin vuoden vaihteen tienoilla, joten ongelma on jo ohitse.”

  3. 15.03.2006 klo 18:43

    Tilannetiedotus. Nyt ei jäätä ole sitten pätkääkään ilmestynyt. Tehokkaampi sulatuskaapeli ajaa asiansa. Asiaa!

Kommentointi suljettu.