Ei näin: Maakaapelin asennus

Ei näin hyvät ihmiset. Alla kuva esimerkistä miten ei tule asentaa maakaapelia.

Kaivoin eilen meillä tallin päädystä maakaapelia esiin eikä yllätyksekseni paljonkaan pitänyt kaivaa. On vähän oikaistu silloin joskus asentajan toimesta kun tuota on tehty. Maata kaapelin päällä oli vain n. kymmenen senttiä, ehkä paikoin maksimissaan 15 senttiä. Ei hyvää päivää kun tuohon joku joskus olisi iskenyt lapion tai aitatolpan pystyyn…

Suositus sähkökaapelin asennussyvyydeksi taitaa olla 70cm. Kaapelin päälle 20cm kerros kivetöntä hiekkaa, varoitusnauha ja loppu täyttö kaivannosta tulleella maalla. Jos kaapelit ovat piha-alueella, niin ettei niiden yli ole ajaneuvoliikennettä, niin käytännössä lapion piston syvyys (20-30cm) on ihan riittävä syvyys (minimi). Mutta mitä syvemmälle, niin sitä parempi.

Jos kaapeli menee kukkapenkkien tai kasvimaiden alta, niin sitten olis syytä kaivaa ainakin sinne 50cm syvyyteen, ettei riko kaapelia kukkamaata möyhiessä.

Kaapeliasennuksissa on hyvä muistaa se, että ihmiset ja asukkaat vaihtuvat ja kaapelien asennus- ja kulkureitti unohtuvat. Ei sitten jälkipolvet koe ikäviä yllätyksiä jos ja kun kaapeli on asennettu riittävän syvälle.

(tätä kirjoitusta luettu tänään ja eilen 58 krt)

4 kommenttia kirjoitukseen “Ei näin: Maakaapelin asennus

  1. matti
    27.02.2012 klo 16:48

    jopas on tasanen kalliopinta . hyvin on pojat kaapelin asentaneet halkeamaa hyöbyntäen.

Kommentointi suljettu.