Sijoitusasunto ostettu

Tänään vihdoin toteutin yhden “haaveistani”. Olen pohtinut asiaa jo vuosia, mutta vasta nyt ostin ikioman sijoitusasunnon. Asunto on ehkäpä tyypillinen ja suosittu sijoitusasunto: Yksiö yliopistokaupungissa, hoitovastike siedettävä, palvelut lähellä ja liikenneyhteydet loistavat.

Asunto on hyväkuntonen ja käytännössä heti valmis vuokrattavaksi. Alkuun ajattelin – parempi tuotto mielessä – hankkia huonokuntoisen asunnon, jossa olisin tehnyt pientä pintaremonttia ja arvonkohotusta, mutta… No, nyt ei omat aikaulut antaneet ylimääräiselle remontoinnille aikaa joten piti löytää suht’ vuokravalmis asunto. Parin kolmen kuukauden intensiivisemmän asuntotarjonnan seurannan jälkeen sellainen löytyikin ja sitten kaikki etenikin nopeasti.

Tähän asuntoon päädyin

  • reilun kahden vuoden asuntoseuraamisen jälkeen (tutustumista alueen tarjontaan ja markkinahintoihin)
  • reilu kahden kuukauden intensiivisen asuntomarkkinoiden tarkkailun (käytännössä luin läpi kaikki alueella myyntiin tulleiden yksiöiden (netti)myynti-ilmoitukset läpi), alueen tarjonta ja hintataso tarkentui huomattavasti
  • kolmen asunnon tarkempi tarkastelu (käynnit paikan päällä, lukuisia puheluja, yhtiön papereiden/tietojen selvitystä, perusparannussuunnitelmien lukemista yms)
  • kolmesta vaihtoehdosta pudotin yhden (omasta mielestä heikoimman) pois ja päätin yrittää ostaa yhtä (varalle jäi vielä yksi, josta ajattelin tehdä tarjouksen jos ykkösehdokasta en saa)

No, ykkösehdokkaasta tein lopulta kaupat, nyt fiilis on “tyytyväinen”. Saapa nähdä miten asunnon saa vuokrattua ja muuttuuko fiilis tyytyväisestä johonkin ei niin positiiviseen…

Seuraapa meitä myös jatkossa sillä kerron myöhemmin asuntosijoittamisesta lisää ja miten oma sijoitukseni voi… Omien kokemusten jakamisen lisäksi on tarkoitus tehdä asuntosijoittamiselle oma sivu, jonne yritän koota kattavan info-paketin aiheesta sekä muille että itselleni.

(tätä kirjoitusta luettu tänään ja eilen 1 krt)

2 kommenttia kirjoitukseen “Sijoitusasunto ostettu

Kommentointi suljettu.