Kesän toinen isompi projekti -lattin maalaus – alkoi

Aloiteltiin viikonloppuna kesän toista isompaa projektia – lattian maalausprojektia. Taustana sen verran, että meidän lattiaa tehtiin loppuvuodesta 2006 (keittiön lattia toki vuotta aiemmin syksyllä 2005) ja silloin pintakäsittelyksi valittiin Osmo Color -puuvaha.

Nyt rouvalla oli sitten tullut mitta täyteen kuluneen lattian kanssa ja siihen piti saada uutta pintaa, tällä kertaa maalia.

Ja kuten kuvista näkee, puuvaha oli paikoin kulunut jo kokonaan pois, esim. kulkureiteiltä jne.

Lisäksi lattia oli saanut osakseen elämisen jälkiä – muistona mm. lattiassa rasvanpoltosta on ihana kattilakuvio.

Osmo Color -puuvahan yksi ikävimmistä ominaisuuksista on valolta piilossa olevien pintojen kellastuminen. Kuvassa alla näkyy hyvin missä miellä mattoa on pidetty.

Aikamme selviteltyä meille alkoi valjeta miten tuon vahan päälle saa maalia, tai voiko sitä yleensäkään maalata. Osmo Color -sivuston usein kysytyt kysymykset osiosta löytyi vastaus.

Voiko Puuvahalla käsitellyn pinnan maalata joskus myöhemmin?

Kyllä voi. Puuvahan voi hioa pinnasta pois, jolloin pinnan voi käsitellä toivotulla tavalla. Mikäli et voi tai halua hioa vanhaa pintakäsittelyä kokonaan pois, puhdista pinta ja karhenna se kevyesti hiomapaperilla hiomalla ennen maalaamista. Levitä pinnalle ensin liuotinohenteinen tartuntapohjamaali käyttöohjeen mukaisesti ennen viimeistelyä tarkoitukseen sopivalla pintamaalilla.

Niinpä päädyimme ratkaisuun, jossa nyt puolet talon lattiasta käsitellään uudelleen ja toinen puoli sitten myöhemmin – näin saadaan tavaroita siirreltyä eikä koko taloa pidä pihalle kantaa.

Ensin siis hiotaan puoli taloa lattiaa, sitten tartuntapohjamaalia ja päälle pintamaali. Lisää kuvia ja kokemuksia puuvahapinnan korvaamisesta maalilla lähipäivinä kun projekti etenee…

 

(tätä kirjoitusta luettu tänään ja eilen 6 krt)