Betoluxia pintaan, kolmas kerta toden sanoo

Vai sanooko?

Meillä sattui jotain outoa tuon toisen puolen maalauksen kanssa. Hiomiset, pohjat yms. tehtiin samoin kuin talon “vanhalla puolella”: Hiominen, otex tartuntapohjamaali, betoluxia kaksi kerrosta.

Nyt lopputulos aiempaa erilainen: Lattia ei ollutkaan kiiltävä ja tasainen kuin vauvan peppu – pinta oli laikukas, paikoin hyvä kiiltävä tasainen pinta ja paikoin mattamaisia laikkuja ilman kiiltoa. Ei hyvä.

Kurvasin paikalliseen maalikauppaan hakemaan lisää sävytettyä (2115) betoluxia ja samalla kysymään missä vika mahdollisesti. Loppuarviona epäilivät Tikkurilasta, että kuivuminen olisi tapahtunut liian kosteassa (?) – kosteus kuulemma aiheuttaa epätasaista kuivumista ja kiiltopintaan vaurioita.

20180829_kosteus

Olohuoneen kosteus % 29. elokuuta 2018.

No nyt vedettiin sitten 3.kerros Betoluxia ja laitettiin ilmalämpöpumppu täydellä teholla kuivaamaan sisäilmaa. Talon sisällä ilman suhteellinen kosteus onkin nyt kuivumisen aikaan ollut alle 50%. Maalauksen aloittaessa kosteus oli 52%. Katso kuva yllä.

Alla kuvia lattiasta toisen Betolux -kerroksen jälkeen. Pinnan tai kiillon epätasaisuutta ei huomaa kuvista. Tuolloin pihalla maalauksen aikaan ja yöllä maalauksen jälkeen ilman kosteus oli luokkaa 62-65% ja sisällä 54-56%.

Lue myös Tikkurilan huomioitavaa – Kiillon epätasaisuus.

(tätä kirjoitusta luettu tänään ja eilen 12 krt)

1 kommentti kirjoitukseen “Betoluxia pintaan, kolmas kerta toden sanoo

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *

Tämän kirjoituksen kommentointi suljetaan on 01.02.2022.