pimeydessä loistaa valo

wehoputsTätä päivää on odotettu! Liitin vanhan puolen viemärin uuteen puoleen ja samalla ensimmäiset vesilorot ohjattiin jo aikaa sitten hankittuun WehoPuts 5 -pienpuhdistamoon.

Keittiössä jo toista vuotta “sopivaa tilannetta” odottanut shampanja avattiin sitten sen kunniaksi, että (toivottavasti) paskahommat, kirjaimellisesti, on ohi tässä talossa – ainakin tämän syksyn osalta.

Pullo oli jo liki auki kun nuorempi isäntä keväällä syntyi, mutta jäi silloin avaamatta. Se, että talossa ihmisjätökset käsitellään nyt luontoystävällisesti pienpuhdistamolla ei toki ole ollenkaan niin hyvä syy shampanjalle kun juniorin syntymä, mutta silloin sitä oltiin ilman juomaakin kolmannessa taivaassa.

Vaihda vanhat loisteputken LEDIIN

Niin ja tämä otsikko “pimeydessä loistaa valo” tulee siitä, kun tässä puhdistamossa palaa pieni sievä “merkki”valo tiedoksi talon väelle, että pytyllä kaikki hyvin. Siellä se pellolla [nytkin] yksin tuikkii majakkamaisesti maamerkiksi naapureille, että ollaan oikein EU-standardin mukaisia WC-jätöksissä.

[kuva: KWH Pipen WehoPuts 5 valmistajan sivuilta]

(tätä kirjoitusta luettu tänään ja eilen 1 krt)

34 kommenttia kirjoitukseen “pimeydessä loistaa valo

 1. Joske
  13.05.2009 klo 19:44

  Onkos tullut selvyyttä miksi liete on vetistä, eli miksi vesi ei mene pussista läpi? Meillä on tämä ongelma.
  Kompressori on vaihdettu 2 kertaa pienenpään ja on nyt n. 40W:nen. Ei ole auttanut. Laite ollut 2vuotta käytössä ja vetisyys koko ajan ongelmana. Pussin vaihtoväli ollut n. 1kk-1.5kk 2 hengen taloudessa.

 2. 14.05.2009 klo 14:46

  Hei Joske: Nimimerkki Jorma tuossa aiemmin oli kommentoinut, että “ilmastus toimii liian voimallisesti ja laittoi pienitehoisemman ilmapumpun testimielessä käyttöön”

  Oliskohan se auttanut? Valmistaja varmasti osaisi sanoa asiaan jotain myös.

 3. LK
  19.05.2009 klo 07:38

  Hei, minulla on myös lietteen kanssa ongelmia. Onko kukaan saanut vastausta/apua, jolla ongelma olisi ratkennut. Tällä menolla tuntuu, että tuli tehtyä vika valinta ja valitettavan kallis sellainen.

 4. Joske
  21.05.2009 klo 10:44

  Hei Tomi ja muut.
  Kompressori on pienitehoisin mitä valmistajalta löytyy. Huoltomiehet ovat käyneet ja ihmetelleet mistä voisi johtua kun neste ei mene pussista läpi. Eivät ole vielä ainakaan löytäneet ratkaisua. Kaksi vuotta on pelleilty nyt liejun kanssa, olisi varmaan kohta aika saada toimimaan laite niinkuin mainoksessa on luvattu tai tulkoot kaivamaan laitteensa pois!

 5. 22.05.2009 klo 09:13

  Eipä kuulosta tuo Josken tilanne kovin mukavalta. Täytyy olla itse tyytyväinen kun itsellä ollut niin huoletonta tuon pytyn kanssa.

 6. Petra
  01.10.2009 klo 09:43

  Jos lietepussi täyttyy liian nopeasti, ole huoltoyhtiön kanssa yhteydessä. He voivat tehdä säätöjä ohjelmaan.
  Lietepussin pitäisi vaihtaa viimeistään joka 5 kuukausi koska pussi on biologisesti hajoava joten reikä on pohjassa!!

 7. Petra
  01.10.2009 klo 09:59

  Ei pussi on mennyt rikki jos on ollut yli 5 kuukautta wehoputsissa. Manuaalissa lukee ja käytännön kokemuksia on.

 8. Petra
  01.10.2009 klo 10:06

  Kun on lieteongelmia voi olla että kompressori on liian iso tai liian pieni. Sen voi tarkistaa tekemällä laskeutus koen. Huoltomiehen olisi pitännyt tätä tehdä.
  Voi olla että kemikaaleja menee liikaa. 1minutissa pitäisi tulla 1 desi.
  Lietepumppaus väli huoltofirma voi vaihtaa tai pumppausaika.
  Voi laittaa uusi ohjelmaa missä ilmanpuhallus on eri.

  Outoa on että jos liete on liian vetistä se ei menee pussista läpi.
  Kannattaa olla KWH:n kanssa yhteydessä –> kyllä saadaan putsi toimimaan.
  Voi tietysti mennä aika, kun tehdään säätöjä biologia pitäisi myös ehtiä mukaan joten aina pitäsisi odotta n. 7 viikkoa ennen kun tehdän toinen toimenpide.

  Paljon voi tehdä ja ajan mukaan lietee vai paranee joten toivoa on!

 9. Eino
  27.07.2010 klo 11:51

  WehoPuts käy meilläkin toistaiseksi ilman huomautettavaa. Lietepussin olen valmistanut samasta suodatinkankaasta, jota esim. VR käyttää ratapenkereillä.

  Ei varmasti repeä tai maadu 5kk aikana ja kestävät jos jonkimoista jälkikäsittelyä ja koneellista nostoa.

  Ajattelin myydä koe-erän pusseja hintaan 8€ per pussi + toimituskulut. Kiinnostuneet voivat ottaa yhteyttä eino@pieceofgreen.fi

Kommentointi suljettu.