kaksi pumppua ja painesäiliö

Liki vuosi sitten viimeksi tapeltiin vesipumpun kanssa ja tänään (taas) vaihteeksi tuhresin tovin tallissa pumpun parissa.

Nyt oli paineet hukassa painesäiliöstä ja jotain piti tehdä. Tähän entryyn piti kirjata muistiin vähintään linkkinä netistä löytyvät ohjeet painesäiliön asennukseen tai paineistukseen, mutta netistä löytyi aiheesta kovin vähän juttua ja likipitäen ainoa sivu, josta edes jotain iloa oli Pumppu Lohjan pdf.

No – kuitenkin, nyt on painetta pytyssä ja pumppu ei enää käy ihan heti kun hanat avaa ;)

ps. niin ja selvisi sekin, että meillä on tallissa “kalvoton” painesäiliö. Ja sen verran vanha säiliö, että sen kyljestä ei löytynyt merkinnän merkintää painerajoista yms?!? No, toimii… Toistaiseksi…

Niin ja on tänään (taas) ollut käyttöä myös toisellekin pumpulle – nimittäin uppopumpulle. Olen pumppaillut “monsuunisateiden” jälkiä meidän pihalta viemärikaivannoista – jo asennettu sadevesien purkuputki perusvesikaivosta oli muuten noussut kaivannossa olleen veden voimasta pohjalta pintaan, paah – uudelleenasennukseksi se meni; damn.

(tätä kirjoitusta luettu tänään ja eilen 1 krt)