Vesivaneria seinään

Vuorasin vähäisellä käytöllä olleen hevostallin varaston vesivanerilla alareunasta kauttaaltaan. Tuli siistimmän näköinen sekä vesivaneri suojaa lautaseinaa kosteudelta ja turpeelta (alareunassa huomaa kosteusvaurioita, joita syntynyt turpeen varastoinnista).

Mikä vesivaneri?

Filmivaneri eli vesivaneri on toiselta puolelta filmipinnoitteella viimeistelty ja toiselta puolelta viirukuvioitu vanerilevy. Filmipinnoite saadaan aikaan kiinnittämällä vaneriin kalvo, joka imeytyy osittain puuhun. Yleensä ruskean värinen kalvo muuttuu lämmön vaikutuksesta lopulta kestäväksi muoviksi, joka tekee filmivanerista kovaa kulutusta ja vaihtelevia sääolosuhteita sietävän. Filmivaneria voidaan käyttää esimerkiksi rakentamisessa, betonimuoteissa sekä sisäverhouslevynä kuljetusvälineissä.

Varastona olleen tilan seinillä on pala historiaa. Muistoja edellisiltä tilan asukeilta.

(tätä kirjoitusta luettu tänään ja eilen 2 krt)

1 kommentti kirjoitukseen “Vesivaneria seinään

  1. 07.01.2021 klo 13:32

    Tuo vesivaneri onkin itselleni ihan uusi tuttavuus. Meillä olisi suunnitelmissa tulevana keväänä saada pihaan uusi pyörävarasto, sillä olemme koko perheen voimin nyt koronan aikaan innostuneet pyöräilystä oikein toden teolla. Olemme pohtineet teräshallin ja puuvaraston väliltä.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *

Tämän kirjoituksen kommentointi suljetaan on 06.01.2026.