Arkisto asiasanalle karsina

Karsinaan pieniä korjauksia

12092011800

Viimeistään tänään tuli selväksi, että meidän hevostallin karsinat tarvitsevat isompaa huoltoa. Ajankohdaksi olen ajatellut ensi kesää kun hevoset laitumella. Nyt karsinoiden huolto lähes mahdotonta kun yöpyvät tallissa ja minä ansioityössä. Ei liiemmälti aikaa touhuta.

Vielä yksi juoma-automaatti

02022009522

Elokuussa 2018 jäi asentamatta yksi juoma-automaatti hevostallin yhteen karsinaan. Nyt sille olisi taas tarve, joten kävin LVI-liikkeessä hakemassa vähän roipetta, jotta saa kupin paikalleen… Josko tuon ehtisi viikonloppuna asennella.

Vesivaneria seinään

12070022

Vuorasin vähäisellä käytöllä olleen hevostallin varaston vesivanerilla alareunasta kauttaaltaan. Tuli siistimmän näköinen sekä vesivaneri suojaa lautaseinaa kosteudelta ja turpeelta (alareunassa huomaa kosteusvaurioita, joita syntynyt turpeen varastoinnista). Mikä vesivaneri? Filmivaneri eli vesivaneri on toiselta puolelta filmipinnoitteella viimeistelty ja toiselta puolelta viirukuvioitu…

Hevoskarsinan paikkausta

19072008343

Hevostallin hevoskarsinassa ollut iso reikä (ja seinä) yritettiin korjata/paikata pikaisesti ja hätäisesti isolla vesivaneerilla. Isompi remontti lienee edessä esim. tulevana kesänä, mutta remontti suunniteltava sen verran hyvin mm. miten ja missä hevoset korjausrakentamisen aikana. Kuvassa yllä hevoskarsinan väliseinää ja alla…

Reikä seinässä

21032008170

Nyt ei ole kyse Nelosen reikä seinässä -viihdeohjelmasta vaan meidän hevostallin karsinoiden väliseinästä, johon kaverukset ovat yhteistuumin onnistuneet syömään reiän!

Hevosten karsinan ovet jumittaa

12092011800

Vuosien saatossa ja kovassa käytössä Hevostallin karsinoiden ovet aina vähän elää ja toiset ovet toimii paremmin kuin toiset. Syynä varmasti osin rakenteiden eläminen ja osin ehkä hevosten nojaaminen/hinkkaaminen seiniin/oviin.