Ovitunniste ja hälytys liitetty Tellstickiin

Alkaa olla meidän oma tee-se-itse -kotiautomaatio viimeisen päälle toimiva. Viimeisenä mukaan liitettiin ovi-/ikkunatunnisteet, joista nyt kirjoitetaan lokiin joka ikinen oven & ikkunan aukaisu – ja tietysti hälytys suoraan taskuun puhelimeen, jos ovi/ikkuna aukeaa silloin kun se ei normaali olosuhteissa pitäisi aueta.

Alla kuvattuna kotiautomaation ja “murtohälytyksen” toimintaa. Seuraavaksi pitäisi selvitellä ketjuun kytkettävien palovaroittimien liittäminen järjestelmään, jotta saisi hälytyksen/tiedon tulipalosta puhelimeen vaikka ei kotona olisikaan.

telldus_system_20151015

Tässä en nyt tarkemmin järjestelmän logiikkaa ala selittämään – tarkempi kuvaus toiminnasta tarkoitus tehdä myöhemmin – mutta koko järjestelmän sydän on Telldus Tellstick, joka vastaanottaa ja lähettää signaalit eri laitteista/laitteille. Tellstick on kytketty tietokoneeseen, jossa tiedot (esim. lämpötilat) tallennetaan tietokantaan.

Lisää aiheesta voi lukea sivulta TaloAutomaatio, jonne tarkoitus myös tuottaa tarkempi kuvaus laitteistosta ja sen käyttöönotosta ohjeineen.

(tätä kirjoitusta luettu tänään ja eilen 1 krt)