Lamppu ei pala

Edelleen taistelen merkkivalolamppu -ongelman kanssa. Lamppu ei vaan pala. Vaihdettu uusi lamppu, E27 to E14 adapter vaihdettu uuteen jne. Päätin vähän purkaa lamppua ja otin mittarin esiin ja testasin virransyöttöä. Ei virtaa lampun kantaan.

Siinä selvitellessä huomasin, että virransyöttöjohdon toinen syöpynyt poikki (tai sitten se meni poikki tässä ihmetellessä). Tein uudet liitokset (on muuten kivan lyhyt johto, että työskentely peräpää pystyssä mahdollisimman hankala) ja yritin uudelleen. Sama lopputulos – ei pala.

Purin vähän lisää ja avasin keskusyksikön. Sieltäkään en vikaa löytänyt. Nyt täytyy pitää pieni tuumaustauko ja eväätkin voisi tehdä ihmetellessä… En saanut yleismittarille mistään lampulle tulevaa lukemaa. Pohdiskelin, että lieneeköhän vika virransyötössä/muuntajassa. Mahtaako kellään muulla ollut moista ongelmaa?

(tätä kirjoitusta luettu tänään ja eilen 1 krt)

4 kommenttia kirjoitukseen “Lamppu ei pala

 1. Jouni
  20.03.2015 klo 21:12

  Hei!

  Meillä kävi ihan kuukausi sitten. Meillä on sunnilleen saman ikäinen Wehoputs 5 kuin sinullakin. Lämppu ei palanut. Tiesin epäillä liitintä, koska liittimen hapettuminen oli jo kerran aieminkin syynä. Nyt se oli johto (+?) syöpynyt kokonaan poikki aiavn samalla tavoin. Korjasin liittimen, mutta kas kummaa valo ei syttynyt. Olen kokeillut kahta eri lamppua ja kumpikaan ei ole toiminut. Minäkin olen ollut aivan ihmeissäni. Pitäisi ehkäjostain hommata kunnon ehkä virtamittari.

 2. Tomi
  23.03.2015 klo 13:52

  Hienoa, että kohtalotovereita. Tai ei siinä mitään hienoa jos muillakaan ei lamppu pala/toimi, mutta siinä, että ongelmia on muillakin… Emme siis ole yksin. :)

  Kerro ihmeessä tänne jos ja kun ongelma ratkennut teillä. Kiinnostaisi tietää missä vika.

  Meillä edelleen lamppu pimeänä, mutta aion palata siihen ja aiheeseen viimeistään sitten kun pihalla on vähän lämpimämpi touhuta. Muuntaja myös testattu ja se toimii ja syöttää 24V.

 3. Sampo
  15.10.2019 klo 06:32

  Täällä painitaan myös saman probleeman kanssa. Selviskö syy valon palamattomuudelle koskaan?

  • Tomi
   15.10.2019 klo 09:45

   Ei ole selvinnyt. Ilman merkkivaloa menty. Jossain kohtaa ollut ajatuksena uusia tuo keskusyksikkö, mutta se jäänyt… :(

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *

Tämän kirjoituksen kommentointi suljetaan on 23.10.2025.