Kanalan lämmityskulut tammikuu 2015

Tammikuu 2015 oli ensimmäinen “oikea” talvikuukausi meidän kanalalle. Tammikuun keskilämpötila kohtalaisen lähellä olevalla ilmatieteenlaitoksen sääasemalla oli -0,9 astetta. Vuonna 2014 tammikuussa samaisella asemalla oli keskilämpötila -6,8 astetta.

Tee-se-itse taloautomaation ansiosta kanalan lämmityskulut on helppo laskea. Tai helppo ja helppo, mutta laskettavissa. Kanalan sisälämpötilan monitorointi ja lämmityksen ohjaus on toteutettu kotikutoisesti viritellen ja tuntuu toimivan moitteetta!

Automatiikka käynnisti 600W matalalämpöpaneelin tammikuussa 73 kertaa ja päällä lämmitin oli tasan 85 tuntia. Lyhyemmälläkin matematiikalla laskien saadaan pelkästään lämmityskuluiksi noin 7,65 euroa [51 kWh] kuukaudessa (laskennassa käytetty sähkön hinta 15c/kWh). Kulu käsittää siis ainoastaan tammikuun 2015, joka oli muutamia kovempia pakkaspäiviä lukuunottamatta todella leuto.

Tässä kohtaa todettava, että aika halvalla ollaan päästy jos ei lasketa investointikuluja kanalan eristämiseen, lämmityslaitteeseen eikä taloautomaatioon.

Lue myös kanalan joulukuun 2014 lämmityskuluista.

(tätä kirjoitusta luettu tänään ja eilen 1 krt)

1 kommentti kirjoitukseen “Kanalan lämmityskulut tammikuu 2015

Kommentointi suljettu.