Turvelan kattaminen

Olen jo useamman vuoden manannut meidän turvelaa- tai oikeammin turvelan katon puuttumista. Rakensimme lantalan/turvelan kesällä 2007 ja se valmistui heinäkuun lopussa.

Kesällä 2009 yritettiin rakennella turvelaan jonkinmoista katosta / suojaa, mutta näin jälkeenpäin ajatellen se ei ollut kovin toimiva ratkaisu. Tai kyllä se toimi, mutta “jatkuva” purkaminen ja kokoaminen alkoi kyllästyttää kunnes Tapani -myrsky tuli ja repi pressun riekaleiksi.

lantala_turvela_600

Hahmottelin valokuvaan (yllä) vähän miltä katos näyttäisi, jos sellaisen joku päivä pystyyn kyhäisi. Isoin haaste tuossa lienee korkeus – turverekka vaatii 450cm korkeutta pystyäkseen tyhjentämään turvekuorman. Täytyy nyt pohdiskella, josko tuosta jonkinmoista hahmotelmaa ja kuvia tekisi ja rakennuslupaa hakisi…

Kuvissa yllä ja alla pressukatosta tuvelassa elokuussa 2009.

(tätä kirjoitusta luettu tänään ja eilen 1 krt)

1 kommentti kirjoitukseen “Turvelan kattaminen

Kommentointi suljettu.