Katettu lantala – tältä se näyttäisi

Katettu lantala tai katettu turvela – kunka vaan. Olen jo useamman vuoden (oikeastaan siitä asti kun rakensimme lantalan/turvelan kesällä 2007) tuskaillut meidän turvelaa – tai oikeammin turvelan katon puuttumista.

Kirjoitin aiheesta edellisen kerran tammikuussa 2015. Tuolloin myös yritimme vähän hahmotella kuvaa miltä se paikallaan näyttäisi. Erilaisia virityksiä – ja aina kovin epäkäytännöllisiksi todettuja – ollaan myös kokeiltu ilman suurempaa visiota tai onnistumista. Alla pressukattoviritelmää vuodelta 2009.

kuvassa pressukatosta tuvelassa elokuussa 2009

No, nyt piirsin  SketchUp -ohjelmistossa rakennekuvat hahmotellakseni vähän miltä se oikeastaan näyttäisi kun täyteen harjakorkeuteen piirretty.

Turvevaraston minimikorkeudeksi sanotaan 4,5 metriä, jotta turverekka pystyy ajamaan sisään ja tyhjentämään kuorman. Näissä kuvissa sisäänajoaukko on valulattiasta poikkipuihin piirretty 4600 cm korkeaksi.

lantala_1

lantala_2

sivukuva

lantala_3

lantala_4

 

(tätä kirjoitusta luettu tänään ja eilen 3 krt)