Wehoputs: Siirtopumppu!

Meillä ihmeteltiin tänään alkuillasta, että vetääpä wc huonosti – samaa ongelmaa oli lavuaareissakin. Oikeastaan ei vetänyt ollenkaan. Aikamme ihmeteltyäni tulin siihen johtopäätökseen, että joko jossain pidemmällä viemärissä on tukos tai sitten viemärin ilmastointiputki on jäätynyt (aiheuttaa ns. pullo-ilmiön) umpeen.

Olin jo asennoitunut kiipeämään huomenna valoisaan aikaan katolle tarkistamaan viemärin ilmastointiputken tilannetta.

Tilanne kuitenkin muuttui, kun illalla tuli katsottua ulos pimeyteen. Wehoputsin merkkivalo vilkkui pimeässä. Piti kaivaa manuaali esille, mitä vikaa vilkkuva merkkivalo ennakoi? Vähän pelotti, että onkohan purkuputki jäätynyt.

Kaksi vaihtoehtoa: Siirtopumppu tai tyhjennyshälytys. Kiva – päätin vetää vielä illan iloksi haalarit niskaan ja suunnistaa pihalle. Kova urakka kaivaa näistä hangista Puts esille ja saada vielä kansikin kokonaan auki.

Laitteiston vikakoodi vahvisti viaksi siirtopumpun – onneksi (pienempi paha mielestäni). Purkuputken jäätyminen olisi ongelmallisempi – näillä pakkasilla.

Ensimmäinen säiliö oli liki piripintaan täynnä – myös siis talosta tuleva viemärin pää oli veden alla ja liki pitkälle veden vallassa uskoakseni huonosta wc:n vedosta päätellen. Vikakoodin kuittaus ei auttanut, joten huolto-ohjeen mukaan hommiin. Kivaa puuhaa paskassa pimeällä pakkasessa [yläkuvassa yötyöpaikka]. Mutta ei se tappanut – ehkä vähän vahvisti, vaikkakin nyt haisee äijä hyvälle.

Anyway, pumpun puhdistus ja testi (sähköä lämmityslaiteen virransyötöstä)  auttoi. Sain ensimmäisen säiliön sen verran tyhjäksi puolipakolla, että viemäriputki tyhjeni jätevedestä. Prosessisäiliö vuorostaan täytyi piripintaan. Sitten vaan siirtopumppu omaan virransyöttöön ja Wehoputs normaaliin käyttöön. Lähti ainakin toimimaan. Yö katsotaan ja aamulla tsekataan tilanne.

Jos se tällä selkis niin täytyy kumartaa Wehoputsille (ja hyvälle huolto-ohjekirjalle), mutta kumartaa etenkin itselleni hyvin tehdystä työstä.

(tätä kirjoitusta luettu tänään ja eilen 10 krt)

4 kommenttia kirjoitukseen “Wehoputs: Siirtopumppu!

 1. 20.02.2010 klo 15:05

  Tänään tarkistettu Wehoputsin tilanne. Toimii taas normaalisti, toistaiseksi.

  Saunaa ja suihkua kuormittamaan siis…

 2. Timo
  13.04.2010 klo 10:19

  Juuri samankaltainen ongelma ilmaantui meille, ohjeen mukaan samat toimenpiteet ja vika poistui, mutta aamulla taas vilkutti valo samaa siirtopumppu-vikaa. Uudelleen tonkimaan, putsasin kaikki pumput ja anturit. Ei auttanut. Pumput toimii kuitenkin kun testasin… Täytynee soittaa jonnekin.

 3. 13.04.2010 klo 15:43

  Meillä on toiminut – kop kop – toistaiseksi ok tuon “huollon” jälkeen.

Kommentointi suljettu.