Wehoputs: Tyhjennyshälytys!

Sattumalta huomasin viime yönä, että meidän wehoputs hälyttää taas – merkkivalo vilkkui. Vastahan siellä pumppua puhdistin. Manuaalista tarkistin, että vaihtoehtoja kaksi: Siirtopumppu tai tyhjennyshälytys.

Tänään aamulla sitten oli pakko ryhdistäytyä. Kurahousut jalkaan ja kumikäsineet käteen. Kannen avattuani varmistui hälytyksen syy: Tyhjennyshälytys! Kuvasta [oikealla] näkyy kuinka täynnä prosessisäiliö oli. Myös “varastosäililö” oli aika täynnä.

Ohjekirjan mukaan (tein vähän ylimääräistäkin) puhdistin kaikki kolme pumppua enkä vaan tyhjennyspumppua.

Samalla sitten tein puhdistusta enemmänkin ja puhdistin pinta-anturit, letkut ja kettingit olivat keränneet aika kasan paskaa, mutta painepesurilla tuli nopeasti puhdasta.

Puhdistuksen jälkeen ongelman syy oli aika selvä. Pytystä (pumpusta) löytyi jotain mikä ei ehkä kuuluisi viemäriin. Löytyi yksi tarra [kuva alla], karkkipaperia ja minulle epäselväksi jäänyt kerä narua tms? Nämä olivat tukkineet purkupumpun totaalisesti.

Urakan lopuksi virran ohisyötöllä pakotin tyhjennyspumpun hommiin ja tyhjensin prosessisäiliötä – hyvin tyhjeni, en tosin tiedä oliko tavara EU-direktiivien mukaista, mutta tulipa ongelma ratkaistua.

Ai niin, urakkaan ja huoltoon meni (mukaanlukien huoltokirjan lukeminen) aika tarkkaan 40 minuuttia. Ei paha.

(tätä kirjoitusta luettu tänään ja eilen 7 krt)

3 kommenttia kirjoitukseen “Wehoputs: Tyhjennyshälytys!

 1. Jani
  03.08.2011 klo 16:30

  Mulla tuli kanssa tyhjennyshälytys ja kaikki puhdistettuani tod.näk. syy lienee tyhjennyspumpun rikkoontuminen.
  Pitää sähköistä surinaa muttei pumppaa mitään.
  Vekotin on ollut käytössä jo reilu 2vuotta eikä oikein ole ollut mitään vikoja. Pumppuja putsaten eteenpäin! Tilasin netin kautta huollon tänään ja toiv. tulevat pian…

 2. 10.08.2011 klo 20:23

  Meillä tänään taas tyhjennyshälytys.

  Jani, koititko suoraan syötöllä sähköön ja pumppu siinä kuivalla maalla pohja auki – näet hyvin toimiiko ja pyöriikö pohjassa se juoksupyörä. Jos pyörii niin pumppu ok ja tukos jossain muualla.

Kommentointi suljettu.