Kasvinsuojeluaineita koskeva tutkinto

Rottien tuhoamiseen tarkoitetut jyrsijämyrkyt on viety kuluttajien ulottumattomiin – ja rottia saavat myrkyttää enää vain ammattilaiset. Rottien tuhoamiseen tarkoitettujen jyrsijämyrkkyjen myyminen kuluttajille on ollut kielletty jo helmikuusta 2018 lähtien uuden EU-lainsäädännön takia.

Aloin selvitellä miten moisen “ammattimaisen luvan” saisi, jotta voisin ostaa tallilleni myrkkyä. Aika nopeasti selvisi, että lupa on mahdollista saada, pienellä vaivalla toki.

Ensinnäkin tarvitset kasvinsuojelututkinnon. Lue lisää Tukes -sivuilta. Lisäksi sinun tulisi omistaa peltomaata, sillä kasvinsuojelututkinto antaa oikeuden ostaa luvanvaraisia myrkkyjä vain viljelijöille omaan käyttöön.

No tänään vihdoin ryhdistäydyin, ilmoittauduin kurssille ja maksoin maksun. Sain kuukauden aikaa lukea kurssimateriaali ja suorittaa tentin. No, samantien tuumasta toimeen.

Vajaa tunti pikalukua ja -kelauksella oppimateriaali läpi ja sitten tenttiin. Tentin suorittamiseen aikaa annettiin 60minuuttia eikä aikaa tai tenttiä voi keskeyttää. Vastasin kaikkiin kysymyksiin ja kahlasin ne vielä kahdesti läpi tarkistusmielessä. Sitten lähetä suoritus. Tenttiaikaakin jäi vielä ruhtinaalliset 42 minuuttia.

Jes. Onneksi olkoon. Sait 20/20 oikein ja kurssi suoritettu. Siitä sitten vaan todistusta tulostamaan ja rotanmyrkkyä ostamaan :)

todistus

Lue myös: Rotanmyrkkyjä ei enää myydä kuluttajille – vain ammattilaiset saavat käyttää

Ja lopuksi hyvä tietää: Kasvinsuojelututkinto on henkilökohtainen ja se on voimassa 5 vuotta. Tutkinnon järjestäjä antaa tutkinnon läpäisseelle henkilölle todistuksen.

(tätä kirjoitusta luettu tänään ja eilen 4 krt)

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *

Tämän kirjoituksen kommentointi suljetaan on 17.12.2024.