Tellstick-yhteensopiva langaton lämpömittari ulkokäyttöön

Meillä hajosi keväällä kanalassa ollut Viking V00 -lämpömittari (kuva oikealla), joka ohjaa kanalan lämmitystä. Uusia lämpömittareita saa kaupasta helposti, mutta etäisyyden kanssa saakin olla sitten tarkkana. Meidän kanala sen verran kaukana, että lämpömittarilta vaaditaan 100m radiosignaalin kantavuutta.

Tilasin keväällä Kiinasta (dx.com) yhden aivan samannäköisen mittarin, mutta sitä ei saatu toimimaan – lähetti kyllä signaalia vastaanottimeen, mutta meidän Telldus -ratkaisu ei tunnistanut/löytänyt signaalia vaikka mittarin tiedoissa väitettiin signaalin olevan taajuus 433 MHz.

Seuraavaksi tilasin Suomesta lämpömittarin (kuva alla), joka luvattiin olevan Telldus -yhteensopiva (Tellstick-yhteensopiva langaton lämpömittari). Mittareiden speksit sanoivat: Taajuus 433 MHz. Kantama 80m.

Tellstick-yhteensopiva langaton lämpömittari sisäkäyttöön. Kantama 80m.

Tämä mittari toimii ja Telldus tunnistaa signaalin ilman ongelmia. Mittarin käyttö kanalassa osoittautui kuitenkin hankalaksi, ellei mahdottomaksi. Mittari tarkoitettu sisäkäyttöön (eläintilassa pitää käyttää ulkokäyttöön soveltuvia laitteita) ja kaiken lisäksi signaalin kantama ei riittänyt kanalasta Telldus -laitteelle.

Kesällä tilasin (kuva alla) Viking langaton sisä ja ulkolämpömittarin, jossa ulkoyksikön kantamaksi luvattiin jopa 100m. Ja Viking -merkki koska kaikki aiemmat käyttämäni Viking -lämpömittarit toimineet ilman ongelmia Tellstickin kanssa. Tällä kertaa tilanne oli kuitenkin toinen. Telldus ei löytänyt/tunnistanut tämänkään signaalia.

Jo vähän turhautuneena painelin Telldusin vanhoille sivuille ja löysin sivun Compatible devices ja sieltä edelleen Sensors.

telldus_sensors

Linkistä Viking Thermometer päätyi ruotsalaiseen nettikauppaan, josta tilasin lämpömittarin (115SEK) ja parin päivän päästä postilaatikossa odotti uusi testattava lämpömittari (kuvassa alla).

Paristot sisään ja tarkistus – telldus löysi mittarin heti ja kanalaan vietyä vastaanottaa edelleen signaalia. Hienoa, taas automatiikka kanalassa kunnossa, talvi saa tulla.

Tellstick-yhteensopiva langaton lämpömittari ulkokäyttöön. Kantama 100m.

(tätä kirjoitusta luettu tänään ja eilen 4 krt)