Wehoputs: Tyhjennyshälytys

Viikonloppuna huomattiin, että meidän rakas Wehoputs ilmoittaa ongelmasta: Tyhjennyshälytys.

Nostin tyhjennyspumpun ylös ja testasin. Pumppu käynnistyy, mutta ei pyöri – siis jumissa. Puhdistuksen jälkeen pumppu kävi/pyöri normaalisti. Logiikan kanssa kuitenkin sen verran ongelmia, että en päässyt kuittaamaan hälytystä. Järjestelmä ei palannut normaalitilaan.

Edellinen tyhjennyshälytys oli helmikuussa 2016, mutta syy oli silloin toinen.

Ilmeisesti meidän logiikka alkaa olla elinkaaren lopussa. Toukokuussa viimeksi oli ongelmia ulospumppauksen kanssa. Silloin piti resetoida logiikka. Samaan päädyin nytkin. Resetoinnin jälkeen wehoputs lähti toimimaan normaalisti.

Samassa yhteydessä tein ylijäämälietteen tyhjennyksen. Edellisestä onkin jo ihan liikaa aikaa (9 kuukautta, 2 viikkoa. 6.11.2016).

(tätä kirjoitusta luettu tänään ja eilen 16 krt)

8 kommenttia kirjoitukseen “Wehoputs: Tyhjennyshälytys

 1. M Lehto
  04.11.2017 klo 19:44

  Hojo!
  Me otettiin samoihin aikoihin käyttöön meitin hyyssi ja kuinka ollakkaan niin aikalailla tasan 10v kesti ja nyt logiikka pimeni täysin. Ei auta mitkään nollaukset. Tsekkasin että virtaa tulee pömpeliin koska lämppärin pistokkeeseen (jatkuva virta) tulee virtaa.
  saa nähä kuinka monen tonnin lasku tulee…
  Toi tyhjennyspumppu on muuten sen verran neitiä tekoa että se menee jumiin jos pääsee pitkiä hiuksia yms kaivoon. Meillä hoitui siten että laitettiin suihkun lattiakaivoon sellaset sini-suodatinverkot joita saa kaupasta. Hiukan tyyriitä mutta ei ole ollut tyhjennyspumpun kanssa sen jälökeen enää mitään ongelmia. Siis yli 5 vuoteen.
  Semmosta. Laskua odotellessa…

  • Tomi
   06.11.2017 klo 08:43

   Mielenkiinnolla odottelen ja kuulen logiikan uusimisen hintaa. kerro toki kokemuksesi täällä kun hommat olette kuntoon saaneet.

   Myös meillä ollut nyt useamman vuoden käytössä sinin lattiakaivofiltterit ja sen jälkeen tyhjennyspumppu pelannut paremmin (siis vähemmin tukoksia).

 2. Pete
  17.09.2021 klo 23:49

  Miten tuon vanhemman mallisen logiikan resetointi menee, meillä kanssa tyhjennyspumppu huutaa loputtomiin. Kaikki pumput toimii ja testattu.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *

Tämän kirjoituksen kommentointi suljetaan on 29.09.2027.