Samsung Smart LED Lamp – ohjaa lamppua älypuhelimellasi

Tämähän vaikuttaa mielenkiintoiselta.

Samsungin Smart LED Lamp on tavalliseen E27-kantaan kiinnitettävä lamppu, jonka värilämpötilaa voi ohjata älypuhelimen sovelluksella. Samalla voi säätää valon kirkkautta sekä tietenkin sytyttää ja sammuttaa lampun. Ilman puhelinohjausta lamppu toimii normaalin lampun tapaan. Valotehoa on 470 lumenin verran ja LED-tekniikan ansiosta sähkönkulutus vain 7,5 wattia.

Puhelinsovelluksella voi hallita jopa 64 eri lamppua, käytännössä siis kaikkia kodin valoja. Komennot siirtyvät Bluetoothilla ja lamput toimivat mesh-verkkona. Ne välittävät ohjaustietoa toisilleen, joten isommankin talon lamppuja voi hallita yhdestä puhelimesta.

Lampun kirkkaus ja värilämpötila valitaan koskettamalla sormella asetuspintaa.

Asiassa on kuitenkin yksi pieni ongelma: Lamppu on tullut tänä syksynä myyntiin, mutta Samsung ilmoitti lopettavansa sen valmistuksen. Lamppua ei siis voi ostaa – ainakaan kauaa.

Lue Smart LED lampusta lisää Petteri Järvisen Bittimittari -blogista.

(tätä kirjoitusta luettu tänään ja eilen 1 krt)