Terassin keväthuolto

Hyvin ja säännöllisesti hoidettu terassi on mukava, toimiva ja säilyttää arvonsa. Hoidettuna puu kestää vuosia pidempään.

terassi

  1. Tarkista kansilautojen kiinnitysruuvit ja kiristä tarvittaessa. Vaihda tarvittaessa huonot ruuvit uusiin.
  2. Tarkista kansilautojen ja rungon kunto. Vaihda pehmenneet puuosat uusiin. Silmäile myös perustus ja katso ettei routa ole vaurioittanut rakennetta. Jos perustus painunut tai kallistunut, nosta/tasaa terassi kiiloilla.
  3. Harjaa tai raaputa terassilta pois eloperäinen aines (homeet ja sammaleet). Esimerkiksi raappa tai teräsharja toimii. Hiekkavesiseos ja juuriharja on ekologinen puhdistustapa.
  4. Lakaise lopuksi vielä kaikki irtoroskat huolellisesti pois terassilta ja terassilautojen välistä. Säästä selkääsi käyttämällä pitkävartista harjaa.
  5. Pese terassin puuosat esimerkiksi maalipesuaineella. Käytä apuna painepesuria. Varo käyttämästä painepesuria liian suurella paineella. Huuhdo hyvin ja anna kuivua.
  6. Öljyä puupinnat terassin kuivuttua. Käsittele pinnat touko-kesäkuussa. Levitä puuöljy siveltimellä tai sienimäisellä telalla. Hiero liinalla jos öljy ei leviä tai imeydy tasaisesti. Anna kuivua kunnolla ja uusi käsittely tarvittaessa.

Lue myös Terassin pesu ja öljyt tai Pirkkavinkeistä parvekkeen ja terassin keväthuolto.

(tätä kirjoitusta luettu tänään ja eilen 1 krt)