Arkisto asiasanalle terassilankku

Terassin öljyäminen

12090021

Kirjataanpa taas muistiin. Terassi sai eilen öljyä. Vuosi sitten öljyttiin toukokuun lopussa. Tällä kertaa käytin käsittelyyn Puuöljy Kesää. Yhteen käsittelyyn meni 2,7 litraa väritöntä ja 1,35 litraa ruskeaa. Tuli nättiä vaalean ruskeaa.

Terassin pesu ja öljyt

Perjantaina illan iloksi pesin viime kesänä rakennetun terassin. Alla kuvaa ennen pesua. Lauantaina aamutuimaan vetelin sitten pintaan uudet öljyt Piha puuöljyllä, valmistaja Teknos. Kuvassa alla koko pinta öljyttynä. Terassin lisäksi öljysin myös “perkolan” puut ja pääsisäänkäynnin portaat.

Portaat valmiit

WP_20130609_025

Eilen tuli tehtyä sisäänkäynnin portaat loppuun ja valmiiksi. Nuorempi isäntä on lopputulokseen tyytyväinen. Nyt on tukevat ja tasaiset. Loppuviikosta tai ehkä ensi viikolla pitänee tehdä sitten kaiteet.

Portaat lankusta

WP_20130609_025

Eilen hain puutavaraa etusisäänkäynnin portaisiin. Portaat tehdään 48mm paksusta kestopuusta. Lankkujen leveydet vaihtelee ja valikoimasta löytyy nyt 198mm, 168mm, 148mm, 98mm. Käytän portaissa hyödyksi vanhan rautarungon, johon lankut kiinnitän altapäin – pääasiassa pitkillä täkkipulteilla (jotka tietenkin loppui eilen kesken).

Terassin kansilankut asennettu

Eilen sain päätökseen – heti kun aurinko suostui näyttäytymään – terassin kansilankkujen asennuksen. Terassi on nyt melkein valmis. Enää puuttuu “perkolan” yläpuut/koristepuut vai mitkä lie. Alla muutama kuva valmiista kansilankuista.

Kansilankun asennus

Eilen tuli asennettua kansilankkua meidän etuterassille. Keli oli kiva ja lapset leikkivät nätisti pihalla joten mikäs siinä oli asennella. Tänään perjantaina on remontissa välipäivä ja nyt nautitaan kesästä ja lomasta lasten kanssa. Huomenna sitten pitäisi loput kansilankut asentaa ja sen…