Wehoputs: Poistoputki jäässä

Tänään huomasin, että meidän Wehoputs on täynnä ja ei tyhjennä – eli poistoputki jäässä. Tai oikeastaan oja jonne putki johtaa on täynnä vettä – tai siis jäätä.

Wehoputs oli niin täynnä, että osa vedestä jäi jo viemäriputkistoon… Pelkona tällaisessa tilanteessa tietysti se, että jos vesi makaa putkissa niin se jäätyy ja sitten ongelman ratkaiseminen on entistä vaikeampaa.

Aikani hakkasin rautakangella putken päätä näkyviin vain todetakseni, että putki ainakin sen verran umpijäässä, ettei kotikonstein taideta nyt selvitä. Pikaratkaisuna kaivoin uppopumpun varastosta ja tyhjensin pumpulla ja letkulla säiliön ojaan. Nyt taas voi muutaman kuution verran hengähtää.

Kaivelin meidän arkistoja ja löysin yhden aikaisemman vastaavan kokemuksen. Silloin näköjään ratkaisuna ollut muutama kattilallinen lämmintä merisuolalitkua.

Huomenna valoisaan aikaan pitää katsoa saisiko kaivurilla jäätä ojasta kaivettua pois ja sitä kautta sitten pääsisi putkea avaamaan…

(tätä kirjoitusta luettu tänään ja eilen 4 krt)

5 kommenttia kirjoitukseen “Wehoputs: Poistoputki jäässä

 1. Kaaleppi
  13.02.2014 klo 11:24

  Terve!

  Itselläni viimetalvelta samanlainen kokemus. Syynä umpeenkasvanut oja, joka siis veti huonosti ja joka taas johti siihen että vesi ei kunnolla valunut pois poistoputken suulta. Ongelma ratkaisuun toimi muutaman metrin puutarhaletku, suppilo ja kuumaa vettä. Poistoputken pää esille ja kuumaa vettä päälle, kun putkeen on sulanut “kolo”, niin letku putkeen jäätulppaa vasten ja lisää vettä perään letkun kautta kunnes jäätulppa on poissa. Melko nopea ja tehokas tapa sulatella kun se kuuma vesi aina valuu suoraan letkusta jäätulpaa vasten. Tämä toimii tietenkin vain jos tietää että jäätulppa on purkuaukossa ja vain siitä osan matkaa. Tai toimiihan se pidemmällä purkuaukosta, jos on pidempi letku ;-)

 2. 13.02.2014 klo 11:45

  Hyvä vinkki Kaaleppi. Kiitos.

  Itse ratkaisin tämän nyt sulanapitokaapelilla, jonka työnsin tuonne putkeen. Sillä aukeaa aika nopeasti jos/kun putki jäässä.

  Tosin eihän tuosta suurta iloa ole jos koko oja tukossa tai jäässä kuten nyt meidän tapauksessa.

Kommentointi suljettu.