Wehoputs merkkivalon vaihto

Vaihdoin eilen meidän Wehoputsiin uuden merkkivalon. Aiempi asennuksesta asti ollut merkkivalo toimi vielä, mutta paloi äärettömän himmeänä (valoa ei erottanut kuin ihan vierestä alle 50cm päästä). Valo ehti olla käytössä ja palaa siis kuukauden vaille kuusi vuotta.

wehoputs merkkivalo

Pikaisella metsästyksellä netistä löytyi useampikin uuden “virallisen” wehoputs merkkivalon toimittaja/myyjä, mutta hinta (49 €) oli mielestäni yhdelle valolle kohtuuton. Haasteelliseksi ja “harvinaiseksi” kyseisen merkkivalon metsästyksen tekee sen tyyppi. Käyttöjännite 24V ja lampun kanta E27. Kulutus tietysti mahd. pieni jottei turhaa kuluta sähköä kun aina palaa. Käyttöikä saisi olla pitkä ja ulkokäyttöön (yleensä ledit tähän hyviä).

Erilaisia vaihtoehtoja “alkuperäiselle” lampulle löysin myös muutamia. Pistäkäähän kommentoiden lisää jos osuu silmään.

wehoputs merkkivalo

Päätin kokeilla viritystä, jossa ensin muutetaan kanta toiseksi ja siihen sopiva led-lamppu pienellä kulutuksella (1W). Alla linkit tuotteisiin, jotka tilaisin, hintaa toimituksineen kotiin oli 9,60 $ (US dollaria) eli euroissa n. 7,30 € (euroa). Toimitus kotiovelle tilauksesta noin viikko (1 vko).

(tätä kirjoitusta luettu tänään ja eilen 7 krt)

3 kommenttia kirjoitukseen “Wehoputs merkkivalon vaihto

  1. harri
    24.10.2012 klo 09:34

    huomasitkos että tuo valaisimen kupu irtoaa pyöräyttämälläkin, ei tarvitse purkaa niin kuin kuvassa….

  2. 24.10.2012 klo 13:14

    ai en tiennytkään, mutta nyt tiedän. kiitos.

Kommentointi suljettu.