Takkaluukkujen uusiminen

Vaihdoin tänään meidän takkaan uudet luukut “umpirautaluukkujen” tilalle. Olin jo pidempään halunut enemmän tunnelmaa tuovat lasiovet meidän olohuoneen takkaan ja kun eilen illalla tuli soitto valmiista ovista niin hetihän ne piti hakea ja asentaa.


Kuvissa yllä vasemmalla aamulla ennen asennusta ja oikealla uudet ovet.


Takkaluukut tilasin Tapani Puosi Oy:stä. Tuli nopeasti.


Asennus oli nopea ja ehkä työnä amatööriltä 1-2 tuntia. Ensin vanha takkaluukku poistettiin ja takkapesä siivottiin (kuva yllä).


Sitten porattiin uuden takkaluukun kiinnityksille reiät – kaksi reikää (kiviporaterä) takkaan oikeaan kohtaan ja kiinnikeraudat paikoilleen, sitten takkaluukku kehikkoineen paikoilleen ja asennusruuvien asennus/kiristys. Takkakuulun reunoihin (sisäpuolelle) jääneet mahdolliset raot tilkitään palonsuojalevyllä. Reikiä poraessa kannattaa varmistaa, että molemmat reiät ovat samalla tasolla (esim. vatupassilla) ettei luukku asennu vinoon.


Sitten vaan asennuksen jälkeen ensimmäinen tuli pesään varovasti ja tarkkaillaan tilannetta.


Toimii! :)

Ps. “Mitä tapahtuu vanhoille takkaluukuille” tuntui olevan ainoa huoli tässä projektissa – ainakin poikien mielestä. Pojat jo kehittelivät uusia käyttötarkoituksia vanhoille rautaoville – kuulemma niistä tulisi hienot salaluukut majaan… No, ehkä ensi kesänä.

(tätä kirjoitusta luettu tänään ja eilen 16 krt)