Paskalaki saamassa jatkoaikaa

Paskalaki on saamassa kahden vuoden jatkoajan, jos ympäristöministeri Paula Lehtomäen (kesk) esitys menee läpi. Esityksen mukaan uudistusten takaraja olisi vuoden 2015 loppu, ja yli 68-vuotiaat on tarkoitus vapauttaa velvoitteista kokonaan ympäristönsuojelulain muutoksella.

Keskustan Jarmo Korhosella on asiasta selkeä mielipide:

- Tässä tehdään järjetöntä ratkaisua. Asetuksen osalta tarvittaisiin kokonaan uudelleenarviointia.

Lehtomäki sanoi Aamulehdessä, että jätevesijärjestelmänsä tunnollisesti jo uusineilla ei ole syytä katkeruuteen. Asetus sinänsä ei muutu, vain sen toimeenpanoaika pitenee. Hän myöntää, että ongelmiin olisi voitu puuttua aiemminkin. Asetus säädettiin kesällä 2003, jolloin ympäristöministerinä oli Jan-Erik Enestam (r). Hänen mielestään ongelma on, että jätevesijärjestelmien uusimiskustannukset ovat luultua suuremmat.

-  Tiedot, joihin asetus perustuu, ovat osoittautuneet virheellisiksi. Kustannukset ovat nousseet muun muassa siksi, että kunnat ovat kiristäneet vaatimuksiaan ennakoitua tiukemmiksi.

(tätä kirjoitusta luettu tänään ja eilen 1 krt)

1 kommentti kirjoitukseen “Paskalaki saamassa jatkoaikaa

Kommentointi suljettu.