Tämä elokuva on jokaisen nähtävä

Suomessa on 1 010 895 omakotitaloa. Näistä suurin osa on perheiden itsensä rakentamia.

Edellisillä sanoilla alkaa elokuva Suomea rakentamassa. Tämä elokuva jokaisen talorakentamista suunnittelevan tulee nähdä. Se on dokumentti perheestä, joka päättää rakentaa perheelleen talon omin käsin – hinnalla millä hyvänsä. Jos olisin tämän nähnyt monta vuotta sitten, niin ehkä en olisi itse taloa aloittanut rakentamaan, ehkä…

Kautta aikojen on suomalainen rakentanut talonsa itse. Tälläkin hetkellä tuhannet perheet rakentavat omaa kotia. Suomea Rakentamassa kertoo omakotitalon rakentamisesta nykysuomessa. Elokuvassa seurataan uudelle asutusalueelle rakentavia aina tonttien varaamisesta muuttopäivään.

Särkiniemen perhe rakentaa taloaan omin voimin. Perheeseen kuuluu isä, äiti ja kaksi pientä lasta. Kaksi vuotta ja kaikki vapaa aika on uhrattu unelmalle uudesta kodista. Kuinka perhe kestää taloudellisen, henkisen ja ympäristön aiheuttaman paineen?

Pentti Kyllönen taas on bisnesmies. Hän rakentaa koteja muille. Rakennusbisnes sujuukin mallikkaasti, kunnes talouden taantuma iskee myös Suomeen kesken rakennusprojektin.

YLE esitti ohjelman 10.3.2010, mutta vielä ehdit nähdä sen: Uusinta tulee sunnuntaina 14.3. klo 15.10. Dokumentti (kesto 1h 9min) näkyy myös Yle Areenalla kuukauden päivät.

Näköjään pätkä löytyy myös YouTubesta:

YouTube Preview Image
(tätä kirjoitusta luettu tänään ja eilen 1 krt)

Asiasanat: