Yläkerran remontti alkoi aika paljon aikaisemmin kuin mitä piti

Meidän piti tehdä yläkerran “pintaremppa” joskus vuoden kahden päästä, mutta kuinkas kävikään… Ehdittiin olla tässä jouten ilman mitään remonttiaskaretta melkein viikonpäivät (6pvää) kunnes taas ollaan remontin ääressä.

Emäntä innostui suunnittelemaan sisustusta ja leikki ajatuksella “kuinka kiva jos tämä yläkerta tehtäisiinkin jo nyt valmiiksi ja tehdään tänne lapsille oma leikkinurkkaus”. Niinpa, tulikin sitten aloitettua jo nyt – kun lomaakin tähän rakoon sopivasti muutamat päivät tuli.

Yläkerran remontista tekee mielenkiintoisen tavaran paljous – yläkerta kun on ollut meillä enemmän ja vähemmän varastona. Puolet ajasta menee miettiessä ja siirrellessä tavaroita pois remonttireiskan tieltä. Vinoa kattoakin on riittävästi mikä taas lisää sisustuksellista haastetta.


Tältä (kuva yllä) näytti “lasten leikkimaa” maanantaina 7.9.2009 ennen hirsipanelin purkua ja seinälevytyksen aloitusta.


Tilanne (kuva yllä) tiistaina aamupäivällä. Maanantaina saatiin ns. purkutyöt tehtyä.


Tilanne (kuva yllä) tiistaina klo 15:30, jolloin tämä remonttirupeama päättyi ja lähdettiin hakemaan nuorempaa isäntää päiväkodista kotiin. Yhtä vajaa kaikki kipsilevyt sain asennettua.

Lisää kuvia ko. hetkestä kansiossa hirsitalon remontti 2009.

Seuraavaksi tässä projektissa lienee edessä viimeisenkin kipsilevyn asentaminen. Sitten kittaus, tasoitus ja hiominen. Sitä seuraa katton maalaaminen, sitten lattian maalaaminen ja lopuksi kipsilevyseiniin tapetit. Siinä se, lyhykäisyydessään.

(tätä kirjoitusta luettu tänään ja eilen 1 krt)