Mitä uutta sitten viime kerran?

new-post-popupTätä ominaisuutta virittelin jo aiemmin, mutta vasta nyt sain sen toimimaan niin kuin haluan.

Tuossa ylhäällä oikealla on nyt hauska “mitä uutta” -ponnahdusikkuna, joka kertoo lukijalle mitä uutta sivustolla on sitten viime kerran. Näppärä ominaisuus, josta lukija näkee välittömästi onko sivuilla jotain uutta tai mikä on muuttunut sitten viime käynnin.

Miten se toimii

“Ikkuna” sisältää aika paljon tietoa:  Se listaa neljä viimeisintä kirjoitusta tai kommenttia. Kirjoituksissa lisäksi näkyy aihe, päiväys ja kuinka kauan sitten ko. kirjoitus on kirjoitettu. Kuvakaappauksessa näkyy kaksi kirjoitusta [ylin ja alin] sekä kaksi tuoreinta kommenttia kirjoituksiin [keskimmäiset rivit].

Sivua ladattaessa “uusimmat kirjoitukset/kommentit” -ikkuna ilmestyy omalle paikalleen osin läpinäkyvänä. Kun käyttäjä vie hiirensä ikkunan päälle muuttuu se aktiiviseksi ja näkyvämmäksi. Ikkuna muuttuu takaisin (vielä enemmän) läpinäkyväksi kun hiiren siirtää taas pois.

Ei aktiivisen istunnon pituus on 15 minuuttia, jonka jälkeen ikkuna häviää. Saat halutessasi sen takaisin poistamalla tämän sivuston keksin [cookie]. Istuntoa/ikkunaa siis hallitaan täysin kekseillä, joten ikkuna ilmestyy aina kun/jos sivuilla on jotain uutta tai jos vierailu on käyttäjälle ensimmäinen. Käyttäjälle, joka ei hyväksy keksien käyttöä ikkuna ilmestyy aina kuten vierailu sivustolla olisi hänen ensimmäinen eikä tällöin ikkuna toimi kuvatulla tavalla.

Testattu ja toimii useimmilla selaimilla.

Mikä on keksi/eväste?

(tätä kirjoitusta luettu tänään ja eilen 1 krt)

1 kommentti kirjoitukseen “Mitä uutta sitten viime kerran?

  1. Tomi
    06.10.2009 klo 17:00

    DAMN! WP plugin: New posts popup -> Compatible up to: 2.3…

    WP:n päivyksen jälkeen siis ko. plugin ei toimi ok, joten poistettu käytöstä tällä päivällä.

Kommentointi suljettu.