nousin ylös, asenteella

Menin eilen ajoissa (~2130) nukkumaan “väsymisen ja turhautumisen” jälkeen. Tänään kello herätti 0700. Väsymys edelleen kova. Kropassa jokainen “lihaksen paikka” huusi armoa. Tunsin tehneeni eilen jotain. Mutta, ei auta. Päätin voittaa haasteet ja nousta ylös. Kyllä se tästä – oikeastaan kyse on vain omasta asenteesta, kuten aikanaan totesi minun yläaste-/lukioaikainen liikunnanmaikka Juhani Wahlsten:

Maailmassa on monta asiaa, joita et voi muuttaa. Yhtä asiaa voit muuttaa aina ja se on oma asenteesi. Asenne, johon Juusokin viittaa, on koko elämämme ja hyvinvointimme perusta. Omalla asenteellasi pystyt vaikuttamaan kaikkeen. Se mikä tapahtuu, ei ole tärkeää, vaan se, miten siihen reagoit. Maailma potkii jokaista jossakin vaiheessa. Joku jää maahan makaamaan ja joku nousee ylös entistä vahvempana. Se on asennetta, omaa valintaa. Voittaja ei koskaan luovuta ja luovuttaja ei koskaan voita. Kaikki on kiinni omasta asenteesta.

Jos et usko, pysy maassa makuulla!

Ed. lainaus osui silmään Kunto kortilla -blogissa. Sitä lukiessa muistui mieliin omat huolettomat nuoruusvuodet. Liikuntatunneilla muuten Juuso käytti samaa stooria – jos ei kiinnosta, voi aina istua lattialla ja nojata patteriin tekemättä mitään ja katsoa kun muut harrastaa. Mutta jos asennetta löytyy niin lattialta voi nousta ylös ja tehdä itsekin jotain (hyödyllistä). Elämämme lienee täynnä valintoja siis.

(tätä kirjoitusta luettu tänään ja eilen 1 krt)