sähköä kuluu, aina vaan enemmän…

Tammikuussa kului sähköä (taas) enemmän kuin vuosi sitten – aika odotettua kyllä. Meidän sähkönkulutus on kasvanut tasaisesti koko ajan projektien edetessä – uskon, että tässä kuussa saavutamme huippulukemat, jotka tulevat olemaan sitä lopullista lukua ja vertailukohtaa tuleville asuinvuosille. Enää kun ei suurta, uutta ja ihmeellistä pitäisi taloon tai talliin ilmaantua sähkönkulutuksen kannalta.


Tämän talven huippukulutuksilta on “säästänyt” leuto talvi – kulutustamme on kuitenkin lisännyt viime talvesta joulukuussa kytketty aina valmis -kiuas, ilmastointi, isompi vesivaraaja, kuistin lattialämmitys sekä uusien pesutilojen lattialämmitys.

Leudon tammikuun kokonaiskulutus oli 2710.5 kWh, josta yösähkön osuus oli 36 prosenttia. Vuosi sitten tammikuussa kellotimme kulutuslukemat 2527 kWh. Vuonna 2007 sähkökulutuksemme oli 18540.4 kWh kun vuotta aikaisemmin 2006 kulutuksemme oli 15237.8 kWh. Tänä vuonna (2008) päädymme, jos arvata pitää, jonnekin 20 tuhannen kWh kulutukseen.

Kuukausittainen vedenkulutuksemme on näköjään vakiintumassa tuonne 10 kuution tietämille – lienee aika normaalia omakotiasujan kulutusta?

Lisää meidän sähkölukemista (ja vähän vedestäkin) käppyröineen.

(tätä kirjoitusta luettu tänään ja eilen 1 krt)