kustannukset alkaa valjeta

Pitkästä aikaa päivitin taas meidän laajennuksen kustannuslaskelmaa. Lopullinen summa alkaa projektin lopun häämöttäessä hahmottua. Edellisen kerran, helmikuussa, paperihommia tehdessä lopullinen lukema kertoi 124% toteumaa, eli yli budjetin oltasiin menty 24 prosenttia. Nyt näyttää vähän paremmalta – lopullinen (sis. arvio tulevasta) luku 121,5 %. Uskon lukeman vielä laskevan…

budjetti_070811.jpg
kuvan numerot toteutumia: vasemmanpuoleinen on maksetun työn osuus maksettuina laskuina ja oikeanpuoleinen materiaalit maksettuina laskuina

Budjetistamme on nyt siis toteutunut euroina 99,3 prosenttia. Vaiheessa on ed. kompleksi khh+ph+wc+s. Eniten ollaan menty metsään rakennusmateriaalin hinnoissa. Syynä hintojen kova nousu (ja osaksi tietysti oma ammattitaidottomuus moisten hintojen arvioinnissa). Meidän budjetin on pelastanut oma tehty työ. Ollaan kulutettu 12 teur vähemmän maksettuun työvoimaan, mitä alunperin laskettiin/budjetoitiin. Materiaalikuluissa yms. ollaan menty jo liki samat 12 teur yli.

Ko. “budjetti” laajennuksen osalta on sikäli huono, että se pitää sisällään myös laajennuksen aikaisia töitä koko talon osalta. Kuten mm. uusia vaatimuksia noudattavan jätevesijärjestelmän (haja-asutusalueella), koko taloon tehdyn ilmastoinnin ja koko taloon tehdyn salaoja/sadevesijärjestelmän.

(tätä kirjoitusta luettu tänään ja eilen 1 krt)

2 kommenttia kirjoitukseen “kustannukset alkaa valjeta

  1. Keijo Lehmusvirta
    13.09.2007 klo 20:45

    Helppo oli ruveta suunnittelemaan remontin tekoa, kun heti tästä etusivulta löytyivät linkit erilaisten työntekijöiden tuntiveloitushintoihin. Tietysti ne ovat vain keskihintoja, mutta auttavat arvioimaan tulevan remontin kustannuksia. Eikö vain ?

  2. 13.09.2007 klo 21:59

    Anteeksi, mutta en ymmärtänyt. Mitä kenties tarkoitat?

Kommentointi suljettu.