paperihommissa

Tein tänään pitkästä aikaa (sitten marraskuun) projektimme paperihommia. Joulukuussa ja tammikuussa ehti kerääntyä aika kasa kuitteja ja maksettuja laskuja. Vedin laput yhteen ja kurkkasin budjettimme tilannetta – huokaisin syvään ja kauhistuin. Se on loppu nyt – Finito – No money!


Eihän tämä voi pitää paikaansa! Meidän aikanaan budjetoidusta summasta on toteutunut jo 93,3 prosenttia. Niillä muutamilla budjetista jäljellä olevilla euroilla sitten pitäisi pinnat tehdä kaikkialle – sitä kun pintatyöt meiltä puuttuu vielä. Toki seinät on jo suurinpiirtein tasoitettu ja kattokin on hankittu ja pinossa odottamassa asennusta. Mutta entäpä ne tapetit, laatat, lauteet, listat, kaapistot, pytyt, altaat, osa ovista jne.

Samainen kaikkitietävä excel-sheet (joka ei tietenkään valehtele) arvioi meidän laajennus-projektin lopulliseksi toteutuneeksi summaksi 124% alunperin budjetoidusta summasta. 24 prosenttia siis yli budjetin. Se olisi esimerkiksi sadantonnin budjetissa 24 tonnia. Uuuh.

** [Toki täytyy sanoa, että "laajennuksen budjettia" sekoittaa se, että samaan aikaan tehdään remonttia vanhalla puolella - meneehän siinä sillit ja salaatit kulujenkin osalta väkisin vähän ristiin. Niin ja pihatöitä ollaan tehty enemmän mitä laajennus olisi vaatinut. Ja masentavana lopputoteamuksena, että on ne rakennuskustannuksetkin nousseet sitten budjetointiajankohdan.]

(tätä kirjoitusta luettu tänään ja eilen 1 krt)