Foorumi

.
Foorumissa ei vaadita rekisteröitymistä tai nimellä kirjoittamista. Kuka tahansa voi kirjoittaa viestejä nimettömänä, ns. Guest -käyttäjänä. Foorumille rekisteröityminen ei ole toistaiseksi mahdollista [ehkä myöhemmin].

Guest  

Welcome Guest, please login or register.

Pages: [1]
 ReplyNotify RSS feed   
Topic: Lietepumpun letku tukossa
Guest
Lietepumpun letku tukossa
on: 02.01.2019 10:04

Säkki ei täyty. Koitin antaa lietepumpulle suoraa sähköä, ei alkanut pumppaamaan lietettä säkkiin. Epäilen että letku tukossa (sama ongelma oli 2018/4). Tällöin huoltomies kävi ja hoiti homman. Olisiko täällä tietoa miten itte saisi tukoksen selvitettyä?


Tomi
Administrator
Posts: 51
Re: Lietepumpun letku tukossa
on: 02.01.2019 10:59

Tarkista ensin pumppu, nosta ylös ja katso pyöriikö/pumppaako. Pumpussa useinmiten se tukos.


Letkua voisi koettaa ihan painepesurilla paineella vettä letkuun tai sitten jollain viemärivaijerilla rassaaa putken auki.


Guest
Re: Lietepumpun letku tukossa
on: 06.01.2020 18:57

Olen huomannut, että lietepumpun saa usein toimimaan pelkästään pienellä herkistelyllä eli käynnistää liittämällä pistoke useamman kerran X-rasiaan niin että lietettä alkaa tulla välittömästi yhdistämisen jälkeen.


-Jouni


Guest
Re: Lietepumpun letku tukossa
on: 14.04.2020 15:09

Olen työntänyt puoletuuman puutarhaletkun lieteletkun sisään noin metrin matkalle, vettä sisään kunnan verkkopaineella, niin aina on auennut helposti. Vesi on kuulunut virtaavan säiliöön kun kompura on ollut irtikytkettynä.


Guest
Re: Lietepumpun letku tukossa
on: 18.01.2022 19:28

Kompuran totesin toimimattomaksi eli kalvo rikki. En tiedä miten kauan on ollut ja samalla totesin lietepumpun toimivaksi, mutta putken olevan tukossa. Rassilla sain auki ja pumppasin kaiken mustan lietteen varastosäiliöön ja sitten takaisin annoksen.

Nyt on ilmakompressori liitetty ilmastamaan jatkuvaa ja kompuran kalvot tilattu.

Jos liete on kuollut niin mahtaako se toipua jos sekotin sen tuolla lailla sinne tuoreeseen?

Lisäksi menin sinne valikoihin nollaamaan kompuran tunteja ja ajauduin syvemmälle valikoihin. En meinannut päästä pois ja näppäilin mitä satuu. Olenko voinut tehdä ohjelmalle jotakin vai onko se suojattu jotenkin?

Onko mahdollista saada ohjelma jostakin?


EIkös tuon ohjelman pysty periaatteessa tekemään toiseenkin logiikkaan?Osa toiminnoista taitaa perustua aikaan, esim kemikaalin syöttö ja kompuran käyttö sekä laskeutus ym. Pumpuille on pintavipat.


Tomi
Administrator
Posts: 51
Re: Lietepumpun letku tukossa
on: 19.01.2022 08:50

Kyllä minulla on kuollut liete toipunut aina, mutta olen kuullut että joskus ei toivu ja silloin pitää prosessisäiliö tyhjentää, aloittaa alusta jne…


En usko, että olet onnistunut softaa sekoittamaan, mutta uskoakseni alkutilaan pääsee resetoimalla logiikan.


Guest
Re: Lietepumpun letku tukossa
on: 24.01.2022 23:29

Kompresorin kalvot uusin, mutta ei saa havaittavaa poreilua aikaiseksi. Ilmakopressorilla saa aikaiseksi riittävästi painetta.

Irrotin ja avasin sen lautasen. Sisällä oli karstaa, mutta puhtaanakaan ei jaksa poreilla. Ilmeisesti koko bakteerimassa on kuollut ja lietettä on niin paljon, että kuplia ei jaksa tulla pintaan.Tyhjennytän koko p@skan ja haen paikalliselta kunnan putsarilta uuden simenen. Josko se siitä sitten alkaisi pelaamaan.

Tässä taisi käydä niin, että kompura oli mykkä tarpeeksi kauan bakteerien kuolemaan.

Tänään meinasin pumpata kaiken kivipesään, mutta se taitaa olla jäässä eli imuautolla on tyhjennettävä kaikki.


Guest
Re: Lietepumpun letku tukossa
on: 28.03.2022 20:10

Minä vaihdoin myös kompuran kalvot vastaavassa tilanteessa, mutta poreita ei tullut. Epäilin myös lautasta, mutta paineilmakompressorilla poreita tuli kuitenkin. Ostin uuden kompressorin ja ongelma ratkesi.


Pages: [1]
 ReplyNotify RSS feed   
WP Forum Server by ForumPress | LucidCrew
Version: 1.7.5 ; Page loaded in: 0.013 seconds.

Remonttireiskan ylläpito ei vastaa foorumin tietojen oikeellisuudesta eikä tietojen käytön aiheuttamista välittömistä tai välillisistä vahingoista. Kirjoitusten kopiointi muualle julkaistavaksi on kielletty.
.

(tätä kirjoitusta luettu tänään ja eilen 120 krt)