Aurinkovoimalamme maksimituotto kuukaudessa

Kirjoittelin viime marraskuussa otsikolla “Aurinkovoimalan teoreettinen huipputeho“. Silloin laskeskelin meidän teoreettiseksi vuosituotoksi 6376 kWh. Loppuvuodesta näemme kuinka hyvin arviot ja laskelmat pitivät kutinsa. Nyt näyttää kuitenkin siltä, että ylitämme tänä vuonna tuon laskennallisen vuosituoton ehkäpä jopa aika selvästi…

Mutta ei keskitytä nyt vuosituottoon vaan kuukausituottoon.

Touko- kesäkuun lukemia selaamalla nähdään, että meidän aurinkovoimalan päivän tuottolukemat parhaimmillaa liikkuvat 60-70 kWh välillä.

Kuvasta (yllä) nähdään touko- kesäkuun vuonna 2024 paras päivätuotto, jolloin aurinkovoimala tuotti 67,11 kWh.

Jos lasketaan koko kuukausi likimain maksimituotolla (60 kWh) niin päästään kuukausitasolla, 31 päivää, lukemaan 1860 kWh. Tätä voidaan pitää jossain määrin ideaalisena maksimituottotavoitteena :)

Toukokuu 2024 oli kokonaisuudessaan hyvin aurinkoinen, aurinkoisempi kuin kesäkuu 2024. Kuukauden aurinkosähköntuotanto oli hyvä ja kuten kuvasta (alla) näkee niin lähes 60 kWh päivätuottoon päästiin aika monta kertaa. Kuukausituotto 1610 kWh ei jäänyt paljon yllä esitetystä ideaalisesta maksimituotosta.

Huomiona, että neljällä vastaavalla kuukaudella (toukokuu-elokuu) päästäisiin jo tuottolukemaan 6440 kWh, joka ylittää meidän laskelmat voimalamme vuosituotosta.

(tätä kirjoitusta luettu tänään ja eilen 5 krt)

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *

Tämän kirjoituksen kommentointi suljetaan on 24.12.2027.