Wehoputs liete on myrkyttynyt eli kuollut

Kyllä, pakko uskoa – meidän Wehoputs -pienpuhdistamon liete on (tai oli) kuollut. Liete haisi voimakkaasti ja se oli väriltään mustaa.

Pumppasin lietepussiin lisää tavaraa ja näyttää tosiaan ei niin normaalilta. Ylijäämälietettä kertyy Wehoputsissa lietesäkkiin (kuvassa) ja prosessisäiliön pohjalle. Ja ilmeisesti liete prosessisäiliön pohjalla oli niin “tiukkaa” tavaraa, että tukki sakkapumpun toistuvasti. Tosin viimeisessä tukoksessa löysin perheen lasten ja emännän askartelutarvikkeita pumpusta tukkeena…

Prosessisäiliö tyhjennettiin kuolleesta lietteestä ja pestiin painepesurilla. Lopuksi vielä vaihdettiin uusi lietesäkki ja tyhjennettiin vanha. Alla näkymää kottikärryihin kaadetusta lietepussista. Mustaa ja kuollutta lietettä sanoisin. Mukavasti tuossa taas puolet pyhäpäivästä sai tuhlattua.

Nyt sitten seurataan ja katsotaan lähteekö uusi liete bakteerikannan osalta “käymään” vai pitäisikö säiliöön istuttaa heräte prosessille…

(tätä kirjoitusta luettu tänään ja eilen 6 krt)

5 kommenttia kirjoitukseen “Wehoputs liete on myrkyttynyt eli kuollut

 1. 18.11.2013 klo 15:00

  Niin,

  Sopivaa askaretta pyhäpäivien ratoksi. Näihin blogeihin pitäisi saada tekstin, kuvan ja äänen lisäksi haju mukaan. Tulisi todentuntua enemmän.

 2. 21.11.2013 klo 14:06

  Jos lisäisi hajun niin tuskin kukaan enää tätäkään lukisi! :)

 3. Jouni
  14.04.2014 klo 07:58

  Eikö ilmastus enää toiminut? vai oliko joku muu syy miksi pöpöt kuoli?

 4. 14.04.2014 klo 09:41

  Ilmastus toimii/toimi. Itse epäilen pöpöjen kuolemaan loppuvuodesta meillä riehunutta keukokuume-epidemiaa. Useampi taloudessa söi vahvoja antibiootteja ja vahvat antibiootit voi tosiaan tappaa pytyn eliöt.

  Tosin tästä teoriasta ei meillä ole 100% varmuutta.

Kommentointi suljettu.