Mitä älylukko maksaa verrattuna mekaaniseen lukkoon?

Lukematta rakentaja.fi sivuston artikkelia aiheesta vastaisin, että pitkässä juoksussa älylukko maksaa ehkä jopa vähemmän kuin mekaaninen avaimellinen lukko. Tai näin ainakin meillä, koska jälkikasvu pitänyt huolen, että uusille avaimille satunnaisen säännöllisesti tarvetta.

Mikä on älylukon kokonaiskustannus?

Ihmisillä voi olla ajatus, että älylukko on kallis investointi, eivätkä he näin edes lähde tutkimaan todellisia kustannuksia. Hintakäsityksen muodostamiseksi kustannusta voi verrata vaihtoehtoisen mekaanisen lukituksen lisäksi vaikkapa muihin älylaitteisin. Älylukko maksaa suunnilleen saman verran kuin keskiverto älypuhelin. Älylaitteista useimmilla suomalaisilla on kokemusta älypuhelimista. Siksi hintaa on helpompi hahmottaa puhelimen kautta.

Älylukon, kuten mekaanisenkin lukon, voi asentaa itse, mikäli osaamista löytyy tai asennuspalvelua voi pyytää lukkoliikkeeltä. Älylukon asennus maksaa palvelun tarjoajilla keskimäärin alle 200 euroa. Hinta nousee, mikäli asennuskohde sijaitsee kaukana tai ovea joutuu työstämään älylukon takia.

Älylukkoja voi käyttää joko kulkukoodilla tai kulkutunnisteella, tai joitakin malleja myös matkapuhelimella.

(tätä kirjoitusta luettu tänään ja eilen 1 krt)