Tipuja maailmaan, osa IV

Kesän 2017 munien hautominen meillä aloitettiin 26.kesäkuuta 2017 klo 21:00. “Laskettu aika” eli hautominen piti siis päättyä 21 päivän päästä tipujen kuoriutumiseen maanantaina 17.heinäkuuta 2017 klo 21:00. Tällä kertaa hautomossa oli viisi (omia) maatiaiskanakantaa piikkiönkanta -munaa.

Ensimmäinen tipu kuoriutui (vasta) tiistaina 14.15 ja toinen “autettiin” maailmaan keskiviikkona 14.00. Yksi munista ei kehittynyt. Kaksi tipuista ei päässyt munasta ulos ja kuoli loppuvaiheessa (kuoriutuessa).

Aiemmin meillä ollut hyvä onnistumisprosentti hautomisessa, mutta nyt tipuja tuli vain kaksi viidestä. Tässä kohtaa epäilyksemme on, että kosteus ollut liian alhainen hautomisen loppuvaiheessa. Mutta ihmetellään ja pohditaan aihetta vielä lisää ennen seuraavaa yritystä.

Tiput perjantaina 21.7.2017 klo 09.00. Musta tipu 3pv vanha ja keltainen tipu vajaa 2pv vanha.

Lisää kuvia kanalasta ja tipuista.

(tätä kirjoitusta luettu tänään ja eilen 1 krt)

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *

Tämän kirjoituksen kommentointi suljetaan on 22.12.2020.