Lisää soratarhaa hevosille

Tiedä monesko kerta kirjoitellaan kun laajennetaan hevosten sora-aitauksia. Nyt alkaa tilanne jo olla se, että alun (10v sitten) savitarhoista on jäljellä enää pieni kulma ja vuosien aikana olemme pikkuhiljaa laajennettu sora-aluetta, joka kattaa suurimmissa tarhoissa jo koko lähes tarhan alan.

Tällä kertaa kaivettiin myös hevosten katoksen sadevesielle poistoputkea suoraan ojaan. Toivotaan, että tuo satasen panostus “sadevesijärjestelmään” säästää sadekeleillä tarhojen kunnossa ja vie pahimmat tulvat mennessään.

Alla lisää kuvia viimeisimmästä virityksestä.

Alla tarhan ongelmakohta – tuohon on nyt ajettu soraa (isompaa ja pienempää) kuormatolkulla, kankaat asennettu pohjille, sadevedet ohjataan ojaan ja silti tuossa kohtaa tarhaa vesi nouseen (jää?) pintaan. Lieneekö tuolla jossain joku lähde tms?

Saa nähdä miten muoviputket kestää hevosten käsittelyssä. Asennettiin niitä suojelemaan sähkölangat, josko putket saisivat olla rauhassa.

(tätä kirjoitusta luettu tänään ja eilen 1 krt)