Hanaveden hinnoissa valtavia eroja

Veden hinta vaihtelee Suomessa 2,6 eurosta lähes 17 euroon vesikuutiolta. Vesilaitosyhdistyksen hintavertailussa mukana yli 200 vedentoimittajaa.

Pääasiassa vesi on Suomessa kuitenkin halpaa. Veden hinta riippuu vedenkäyttäjän asuinpaikasta. Suomen Vesilaitosyhdistyksen tuoreen taksatiedustelun mukaan talousveden hinta vaihtelee vesilaitoksittain erittäin paljon. Erot ovat korkeimmillaan moninkertaiset edullisimman ja kalleimman välillä. Harvaan asutulla alueella pitkät verkostopituudet lisäävät merkittävästi kustannuksia. Kuluja nostavat myös kallioinen maasto ja vastaavat. Kolmantena tekijänä on sitten omistajan vaatima tuloutus eli niin sanottu piiloverotus.

Katso hintatietoja ja Suomen TOP-20 -listat kalleimmista halvimpiin vesimasuihin Ylen sivuilta.

(tätä kirjoitusta luettu tänään ja eilen 1 krt)